Ploi artificiale în Emiratele Arabe Unite pentru a domoli temperaturile ridicate

Ploi artificiale în Emiratele Arabe Unite pentru a domoli temperaturile ridicate

Pentru a scăpa de temperaturile ridicate  Emiratele Arabe Unite au „comandat” ploi artificiale, scrie Digi24 care citează presa internațională. Cu ajutorul tehnologiei „însămânțării” norilor au fost provocate ploi abundente care au mai redus din temperatură.

La Abu Dhabi, Dubai şi la Sharjah, la mijlocul săptămânii trecute a plouat abundent, potolind valul de căldură cu temperaturi de până la 50 de grade Celsius.

Cloud seeding  este o tehnică care permite să fie mărită cantitatea şi să existe control asupra tipului de precipitaţii prin utilizarea anumitor agenţi chimici care interacţionează cu norii.

Centrul Meteorologic Naţional din Emiratele Arabe Unite a anunțat portalului Gulf News că s-au efectuat operaţiuni de „însămânţare a norilor”, pentru a creşte precipitaţiile, potrivit Digi24.

Experimentul pentru crearea ploilor artificiale, în valoare de circa 11 milioane de dolari, a fost finalizat cu succes în Emirate Arabe Unite primăvara trecută.

Proiectul, denumit Weathertech, este realizat de elveţienii de la  Metro Systems International şi constă în formarea unor nori de ploaie prin acumularea de ioni negativi.

Libertatea