Povestea lui WRS, reprezentatul României la Eurovision 2022. A început să cânte la corul bisericii: „Mereu m-am considerat artist”

Povestea lui WRS, reprezentatul României la Eurovision 2022. A început să cânte la corul bisericii: „Mereu m-am considerat artist”

WRS e reprezentatul României la Eurovision 2022. Tânărul în vârstă de 29 de ani se bucură acum de un adevărat succes. Într-un interviu pentru revista VIVA!, el a povestit despre începuturile lui în muzică și în dans. Prima oară a cântat în corul bisericii, când era copil.

Acum două zile, WRS a ajuns la Torino, orașul în care se desfășoară Eurovision 2022. A avut loc și prima repetiție la care artistul nostru a impresionat. Și-a rupt chiar și cămașa pe scenă. Se știe despre tânărul artist că are 29 de ani și este din Buzău.

Muzica a descoperit-o când era mic copil, iar pasiunea pentru dans i-a fost insuflată de părinții lui. „Mă numesc Andrei Ursu, ghiciți voi de unde vine numele meu de scenă! Sunt de loc din Buzău, născut prin 93 (29 de ani), din doi părinți dansatori care m-au inspirat și pe mine să mă apuc dans.

Eu mereu am cântat, adică am început să cânt în corul bisericii de mic copil. Am știut de mic că este un talent al meu, dar nu am văzut asta ca pe ceva de viitor. Mereu m-am considerat ARTIST, dar asta putea însemna la fel de bine și dansator, pictor sau altceva.

Țin minte că unul dintre cele mai clare momente în care am zis „OK, de azi mă apuc a fost când eram în sezonul al doilea de „Vocea României și în pauzele dintre momente mă duceam la colegii care cântau în backing, în band, și îi rugam să îmi arate ce fac acolo, cum cântă, unde intră etc. Ei, și în sezonul acela am stat mai mult cu bandul decât cu echipa din balet și am învățat, cum s-ar zice, bazele teoriei muzicale, haha! Și de-atunci am pornit pe drumul acesta.”, a explicat el pentru VIVA!

Referitor la numele lui de scenă, WRS, Andrei Ursu l-a ales foarte simplu. „Cum spuneam, mă numesc Andrei Ursu și cumva încă de când eram la școală aveam o colegă care mă striga Urs și a cam rămas. Legat de spelling, îmi aduc aminte ca eram la un shooting acum mult timp și parte din shooting era o mașină care avea ca număr de înmatriculare WRS. Și mi s-a părut mie foarte cool, așa că here I am. În schimb, nu mă așteptam să am atât de multe probleme cu pronunția lui. Am auzit toate variantele posibile și imposibile, dar el se pronunță simplu – „urs.”, a mărturisit el.

Se știe că Interpretul piesei „Llamame” a lucrat, la începuturile carierei sale în showbiz, ca dansator la „Românii au talent” și „Vocea României”. Ulterior, el a colaborat cu artiste celebre de la noi, precum Antonia, Ruby sau Andreea Bănică.

Libertatea