Pregătește-te pentru sezonul rece – suplimente naturale pentru o imunitate puternică

Pregătește-te pentru sezonul rece – suplimente naturale pentru o imunitate puternică

Sezonul rece aduce cu sine schimbări majore în viața noastră an de an. Nu trebuie să schimbăm numai hainele, modul de desfășurare a activităților sau anumite aspecte generale din rutina zilnică, ci trebuie și să ne adaptăm la tot ceea ce aduc cu sine frigul și temperaturile scăzute de toamnă târzie sau iarnă.

Răceli, virusuri, bacterii, toate par a da năvală în viața noastră, iar modul în care reușim să luptăm împotriva acestora ține de fiecare în parte. Iată cum poți lupta cât mai bine împotriva acestora și cum îți poți pregăti sistemul imunitar pentru a lupta cu toți acești dușmani de temut din timpul sezonului rece. 

Imunitatea și sezonul rece, aspecte esențiale

Imunitatea se referă la capacitatea organismului de a se apăra el însuși de amenințări precum virusuri, bacterii, ciuperci, paraziți sau diverse altele de acest fel care i-ar putea afecta buna funcționare. Imunitatea poate fi văzută drept o mașinărie complexă care implică numeroase celule albe în sânge, iar mediul și igiena zilnică pot influența calitatea răspunsului imun al organismului la posibilele atacuri. 

În sezonul rece, virusurile circulă mai bine, moment care coincide cu scăderea producției de serotonină, ceea ce duce la apariția stărilor de oboseală, stres, chiar depresie. La aceste două schimbări majore care se petrec în sezonul rece, se adaugă nevoia de a consuma alimente grase și chiar multe dulciuri, organismul adaptându-se astfel la noi condiții de viață. Pentru a face față mai bine tuturor acestor schimbări, este nevoie de un sistem imunitar puternic, considerabil îmbunătățit. Pe lângă odihnă, activitate fizică regulată, hidratare corespunzătoare, ai nevoie și de vitamine pentru imunitate care să devină aliații de bază ai imunității. 

Vitamina C, antioxidant pentru creșterea mobilității și protejarea celulelor albe

Din categoria suplimente alimentare pentru energie face parte și vitamina C. Aceasta este suplimentul de bază care este recomandat a fi administrat întreg sezonul rece. Este vorba despre o substanță care asigură o bună funcționare a sistemului imunitar, ajutând organismul să reziste infecțiilor care proliferează în sezonul rece, când riscul apariției lor este unul crescut. De asemenea, acestea are o acțiune antioxidantă, limitând producția de radicali liberi, substanțele care sunt responsabile de îmbătrânire, ajută la producerea de colagen în piele și facilitează absorbția fierului și a calciului. 

Deficitul de vitamina C se traduce prin oboseală, pierderea poftei de mâncare, respectiv rezistență redusă la infecții, motive întemeiate pentru ca specialiștii să recomande un consum crescut și constant al acestei vitamine în sezonul rece, mai ales că s-au constatat efectele benefice în răcelile și gripa din timpul sezonului rece. 

Propolis, echinacea, lăptișor de matcă, extract din polen de flori – produse naturale pentru o imunitate crescută 

Albinele sunt muncitorii neobosiți care au grijă de sănătatea noastră pe timp de iarnă, mai ales de sistemul nostru imunitar. Suplimentele alimentare pe bază de produse apicole sunt apreciate pentru capacitatea de a stimula sistemul imunitar, fiind alcătuite din apă, zaharuri, minerale, proteine, aminoacizi, enzime, toate acesta având activitate antibacteriană și vindecătoare. De asemenea, acestea împiedică înmulțirea microbilor și bacteriilor, având proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. 

Propolisul este recunoscut drept dezinfectant natural, fiind compus din rășini, uleiuri esențiale, ceară, vitamine, oligoelemente și flavonoizi. 

Polenul ajută la reglarea florei intestinale și fortifică sistemul imunitar, fiind cel mai bogat produs apicol în proteine și având un conținut ridicat de potasiu și lactobacili. 

Lăptișorul de matcă este alcătuit din zaharuri și proteine, aminoacizi, vitamina B, vitamina C, fiind considerat un esențial bactericid și virucid, utilizat pentru întărirea organismului mai ales pentru activarea producției de celule albe din sânge. 

Vitamina D, o vitamină cheie pentru o imunitate sporită

Organismul uman nu mai beneficiază în aceeași măsură de lumina soarelui ca vara, sintetizând astfel un nivel mai scăzut de vitamina D. Acest lucru afectează fixarea calciului în oase, imunitatea și starea generală a oamenilor, motiv pentru care este recomandată administrarea de suplimente pe timp de iarnă, respectiv consumul de alimente bogate în aceasta, dintre acestea putând fi amintite ficatul de cod, heringul afumat, sardinele. 

Mai mult decât atât, este recomandată și destul de importantă administrarea de suplimente alimentare pe bază de plante, deoarece acestea ajută organismul să răspundă la atacurile diverse și la dezechilibrele la care este supus odată cu apariția acestor transformări sezoniere. O dietă alimentară bogată, un regim variat și suplimentele alimentare adecvate te pot ajuta să obții cel mai bun răspuns imun la atacurile cu care se confruntă organismul în sezonul rece, an de an.

Libertatea