Premierul Cîțu, după inundațiile din Alba: „Guvernul va asigura orice ajutor este nevoie”

Premierul Cîțu, după inundațiile din Alba: „Guvernul va asigura orice ajutor este nevoie”

Premierul Florin Cîțu a declarat sâmbătă, după ce 15 localităţi și peste 100 de case au fost afectate de furtunile şi inundațiile care au avut loc cu o zi înainte, că a fost „permanent informat” de ministrul de Interne Lucian Bode şi de şeful DSU Raed Arafat asupra situației şi că așteaptă de la prefectul județului Alba o evaluare a pagubelor, apoi Guvernul va ajuta cu tot ce este necesar.

„Am fost permanent informat despre situația inundațiilor din județul Alba, prin Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne. Am discutat atât cu ministrul de Interne, Lucian Bode, cât și cu secretarul de stat, Raed Arafat”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Premierul a adăugat că majoritatea familiilor evacuate din zona Roșia Montană s-au întors la casele lor, a precizat că se lucrează la deblocarea Drumului 74A și că există „trei rute alternative pentru a ajunge în zonă”.

„Aștept de la prefectul județului Alba o evaluare a pagubelor, iar Guvernul va asigura imediat orice ajutor este nevoie pentru a veni în sprijinul celor afectați”, a mai scris Florin Cîțu pe rețeaua de socializare.

Afirmațiile șefului Executivului vin după ce fenomenele hidrometeorologice care s-au manifestat vineri au afectat 15 localităţi din cinci judeţe, Alba, Cluj, Hunedoara, Maramureş şi Suceava, iar 118 case au fost inundate.

O persoană s-a autosalvat din calea viiturii, după ce autoturismul în care se afla a fost luat de apă, în localitatea Gura Sohodol din judeţul Alba, iar la Roşia Montană s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 case inundate.

Libertatea