Premiile pentru sportivii medaliați la competiții internaționale vor fi majorate cu 50%, anunță Guvernul

Premiile pentru sportivii medaliați la competiții internaționale vor fi majorate cu 50%, anunță Guvernul

Sportivii care obțin medalii la competițiile internaționale vor beneficia de o majorare cu 50% a valorii premiilor, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de joi, 1 septembrie, relatează News.ro.

Pentru performanțele de la concursuri vor fi recompensați și antrenorii.

„Sportivii români vor beneficia de majorarea cu 50 la sută a premiilor. Este vorba şi de sportivi, dar şi de colectivele tehnice ale acestora. Este o formă de recunoaştere şi de apreciere a performanţelor deosebite”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul ședinței Executivului.

„Pentru disciplinele sportive individuale antrenorul, antrenorul naţional, care a pregătit un singur sportiv premiat sau recompensat, poate primi un premiu sau recompensă, al cărui cuantum este cel mult egal cu valoarea celui acordat sportivului. Totodată, antrenorul care a pregătit mai mulţi sportivi premiaţi şi recompensaţi va primi un premiu, sau recompensă, al cărui cuantum este cel mult egal cu valoarea cumulată a premiilor, recompensele unitare ale sportivilor pregătiţi”, a explicat purtătorul de cuvânt.

În cazul în care de pregătirea sportivilor se ocupă mai mulți antrenori, iar competiția include mai multe probe, „antrenorul principal sau antrenorul naţional poate primi premiul recompensă compus din valoarea cea mai mare a unui premiu cumulată cu valoarea fiecăruia din celelalte premii obţinute de sportivii pregătiţi”.

„Şi antrenorii secunzi vor putea primi un premiu, o recompensă de până la 75 la sută din valoarea premiului obţinut de antrenorul principal”, a adăugat Cărbunaru.

Câți bani primesc sportivii

Concret, un sportiv care a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice va fi recompensat cu suma de 105.000 euro, un medaliat cu argint va primi 84.000 de euro, iar cel care a obținut bronzul – 63.000 de euro.

În cazul campionatelor mondiale de seniori, se va acorda suma de 84.000 de euro pentru locul I, 55.000 de euro pentru locul 2 și 45.000 de euro pentru locul 3.

Iar sportivii medaliați la campionatele europene de senori vor primi 55.500 de euro dacă obțin medalia de aur, 33.000 de euro pentru argint și 22.500 de euro pentru bronz.

Libertatea