Presupusul ucigaș al britanicei Maddie, fetița dispărută în 2007, suspectat pentru o crimă comisă în Belgia acum 25 de ani

Presupusul ucigaș al britanicei Maddie, fetița dispărută în 2007, suspectat pentru o crimă comisă în Belgia acum 25 de ani

Pedofilul german Christian Brückner, 44 de ani, investigat pentru răpirea și uciderea micuței Madeleine McCann în 2007, este cercetat și pentru violarea și uciderea lui Carola Titze, 16 ani. Adolescenta germană a fost violată și omorâtă, în 1996, pe plajă, în timp ce se afla în vacanță în stațiunea belgiană de Haan, scrie Bild.

Cazul Titze a fost investigat timp de 20 de ani  fără niciun rezultat. În 2016, autoritățile au închis ancheta, dar dosarul a fost redeschis recent.

Procurorul din Braunschweig, care îl anchetează Brückner în cazul Maddie, a confirmat că autoritățile belgiene au solicitat informații despre Carola Titze.

În afara de cazul Maddie, Brückner este anchetat în cel puțin alte patru infracțiuni:

asasinarea lui Carola Titze,violul asupra irlandezei Hazel B. (pe atunci 20 de ani) în Praia da Rocha, Portugalia, în 2004,două cazuri de agresiunea sexuală asupra minorilor, tot în Portugalia, în 2010 și 2017.

Carola Titze a dispărut pe 5 iulie 1996, iat trupul neînsuflețit a fost găsit îngropat în nisip după câteva zile. Martorii au relatat despre un tânăr cu care se presupune că tânăra nemțoaică a vorbit într-o discotecă în seara dinaintea dispariției ei. Suspectul nu a fost găsit niciodată.

Christian Brückner, condamnat la șapte ani de închisoare într-un alt caz, de viol, se află în prezent în închisoarea Oldenburg, dar neagă uciderea lui Maddie.

Spre deosebire de cazul micuței englezoaice, despre care nu există încă nicio dovadă până în prezent, în cazul Carolei Titze se spune că există un profil ADN al făptuitorului.

Avocatul Friedrich Fülscher, care îl apără pe Brückner, a declarat: „Din câte știu, ADN-ul a fost găsit pe cadavru în cazul Titze, presupun că clientul meu poate fi exclus rapid sau a fost deja exclus”.

Cazul Madeleine McCann

Pe 3 mai 2007, Madeleine Beth McCann a dispărut în timp ce dormea în apartamentul de vacanță al familiei din Praia da Luz, Portugalia. Avea doar 3 ani. Părinții și frățiorii gemeni ai fetiței luau masa în altă cameră a vilei. Au fost de ajuns câteva minute de neatenție. Cazul a atras atenția în mass-media din întreaga lume. “Maddie” nu a fost niciodată găsită și nimeni nu a fost acuzat pentru dispariția ei.

Gonçalo Amaral, cel care a condus inițial ancheta poliției portugheze, a fost dat afară după ce i-a numit principali suspecți pe părinții micuței, Kate și Gerald.

Părinții copilei nu au renunțat niciodată la speranța de a o găsi în viață.

Kate și Gerry McCann.

Iar Christian Bruckner, aflat în pușcărie pentru alte fapte, a devenit principalul suspect în acest caz.

El s-ar fi aflat în regiunea Algarve, sudul Portugaliei, în Lagos și în Praia da Luz, între 1995 și 2007, când McCann a dispărut. Unele surse susțin că lucra pentru o firmă de catering, altele afirmă că suspectul supraviețuia comițând tot felul de infracțiuni, în special furturi din hoteluri și apartamente de vacanță și chiar trafic de droguri.

„Suspectul a fost condamnat, printre altele, pentru abuzuri sexuale asupra copiilor”, au declarat, pentru Bild, surse autorizate din Oficiul Federal al Poliției Criminale.

Poliția metropolitană britanică, care a coordonat, inițial, ancheta, a început să cerceteze dispariția lui „Maddie” McCann în 2011, într-o anchetă la scară largă, cunoscută sub numele de „Operațiunea Grange”. Ca parte a investigației, detectivii au analizat sute de piste și peste 40.000 de documente în legătură cu dispariția copilei de 3 ani, însă fără rezultate. Operațiunea Grange a costat cel puțin 14,7 milioane $.

Foto: EPA

Libertatea