Primăria Alba Iulia va muta talciocul din „Lumea Nouă”: Două locații luate în calcul, una ar putea fi în Șanțurile Cetății

Primăria Alba Iulia va muta talciocul din „Lumea Nouă”: Două locații luate în calcul, una ar putea fi în Șanțurile Cetății

Printre proiectele promovate de administrația locală din Alba Iulia se află și modernizarea cartierului Gheorghe Șincai, unde de ani buni funcționează duminica, talciocul orașului. 

Hulit de unii, dar apreciat de alții, talciocul din Alba Iulia rămâne un punct de întâlnire, de socializare, dar și de căutare de „comori” pentru o bună parte dintre locuitorii orașului. 

Mai mult de atât există și turiști care vin la târgul din Alba Iulia, la fel cum mulți localnici din oraș merg la târgurile de vechituri din alte județe.

În cadrul proiectului de modernizare, pe actualul spațiu unde se desfășoară târgul se vor ridica noi construcții. Automat, autoritățile locale au început să ia în calcul mai multe locații pentru mutarea târgului de vechituri în zilele de duminică.

Prin birourile primăriei se discută momentan de două locații, una care pare mai realizabilă, iar alta care ar putea aduce avantaje și dezavantaje.

Terenul de la Refractara

Prima locație ar fi în zona magazinului Ambient, pe terenul fostei fabrici Refractara, unde ar fi spațiu destul pentru desfășurarea unui târg de vechituri într-o zi de duminică. În majoritatea orașelor din țară, târgurile de vechituri sunt organizate undeva la marginea orașului.

Idee inedită, în Șanțurile Cetății

Citește continuarea pe alba24.ro

Libertatea