Primăria Sfântu Gheorghe cumpără o insulă cu 10.000 de euro. Insula are 200 mp și e amplasată în mijlocul unui lac din oraș

Primăria Sfântu Gheorghe cumpără o insulă cu 10.000 de euro. Insula are 200 mp și e amplasată în mijlocul unui lac din oraș

Autoritățile din Sfântu Gheorghe vor putea să reabiliteze zona lacului de la Gară în totalitate, după ce vor cumpăra, în sfârșit, insula din mijlocul acestuia. Până acum, aceasta era deținută de două persoane fizice, iar  primăria va plăti 10.360 de euro fără TVA pentru bucata de pământ de 201 metri pătrați, potrivit Covasna Media.

Viceprimarul Toth Birtan Csaba anunța anul trecut că încercat să cumpere insula pentru a o integra în proiectul de reabilitate, însă nu a reuşit să se înţeleagă cu proprietarii. Acum, după mai multe discuții proprietarii au decis să vândă insula.

„Până la urmă am reușit să ne înțelegem cu proprietarii părții private din insula care este în lacul din cartierul Gării. Este vorba despre o parcelă de 201 metri pătrați și a fost evaluată la suma de 10.360 de euro, iar proprietarii acceptă acest preț”, a spus viceprimarul Toth Birtan Csaba în cadrul ședinței CL din luna aprilie. 

În ceea ce privește lucrările derulate, luna trecută Primăria Sfântu Gheorghe informa că „anul trecut, terenul a fost curățat, iar acum se consolidează albia lacului și se toarnă fundația clădirii de recepție”. 

Investiția este prevăzută să fie finalizată până în decembrie 2023. Costul tuturor lucrărilor se ridică la aproape 17,8 milioane de lei, investiție asigurată în mare parte din fonduri europene. 

Libertatea