Primarul comunei prahovene Ciorani rămâne în arest preventiv încă o lună, în dosarul fraudării alegerilor locale

Primarul comunei prahovene Ciorani rămâne în arest preventiv încă o lună, în dosarul fraudării alegerilor locale

Judecătorii Tribunalului Prahova au decis, miercuri, prelungirea cu încă 29 de zile a perioadei de arest preventiv pentru primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, inculpat alături de alte 16 persoane, arestați în urmă cu o lună, în dosarul fraudării alegerilor locale din septembrie 2020, potrivit News.

În acelaşi dosar, o altă inculpată rămâne arestată preventiv, în timp ce ceilalţi 15 inculpaţi au fost scoși din arest și plasaţi în arest la domiciliu.

Decizia a fost luată după ce instanţa de judecată a amânat de trei ori pronunţarea cu privire la decizia de prelungire a mandatelor de arestare preventivă în cazul celor 17 persoane acuzate de fraudă electorală. 

12 dintre cei 17 inculpaţi în acest dosar sunt angajaţi ai Primăriei Ciorani, iar ceilalţi sunt rude sau apropiaţi ai acestora.

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu (membru PNL, fost lider local al PSD), şi alte 15 persoane au fost arestaţi preventiv pe 14 iunie, în dosarul în care sunt cercetați pentru instigare la infracţiunea de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale în formă continuată.

Decizia a fost luată după ce judecătorii Tribunalului Prahova au admis contestaţia procurorilor faţă de decizia Judecătoriei Ploieşti, care a dispus inițial anchetarea în libertate, şi au dispus arestarea preventivă a 16 persoane, inclusiv a primarului de la Ciorani, Marin Voicu.

Marin Voicu, primar de 21 de ani

Buletinele de vot de la alegerile locale din comuna Ciorani, care au avut loc pe 27 septembrie 2020, au fost furate dintr-o anexă care aparține Judecătoriei Mizil.

Ele au fost depozitate în respectiva anexă după ce Parchetul a dispus renumărarea voturilor de la alegerile locale, în urma unor plângeri.

Organele de cercetare penală au fost sesizate pe data de 23 februarie 2021. Marin Voicu este primar în localitatea din Prahova din anul 2000. Edilul a câștigat, la alegerile din septembrie 2020, al șaselea mandat pentru funcția de primar al localității Ciorani.

Libertatea