Primarul din Ștefănești, cercetat pentru violul unei fete de 12 ani, a fost lăsat în libertate

Primarul din Ștefănești, cercetat pentru violul unei fete de 12 ani, a fost lăsat în libertate

Ştefan Ionel Robert, primarul comunei Ștefăneștii de Jos din Ilfov, reținut joi seară în cazul unei fetițe de 12 ani violate în urmă cu 3 ani, a fost eliberat, după ce procurorul de caz a decis revocarea măsurii, potrivit Hotnews. Și celelalte două persoane reținute în același caz au fost eliberate. Informaţia a fost confirmată pentru Libertatea de un purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

La mai putin de 24 de ore, prin ordonanța procurorului, a fost respinsă propunerea organelor de cercetare penală și a fost revocată măsura reținerii, întrucât nu mai subzistă temeiurile care au stat la baza acesteia, urmând ca cercetările să fie continuate cu suspecții în stare de libertate, scrie Hotnews.

Procurorii suspectează mai multe persoane din localitățile Ștefăneștii de Jos și Dascălu, județul Ilfov, că au violat în perioada 2017-2019 o minoră care la data respectivă ar fi avut 12 ani, au declarat surse judiciare, conform G4Media.ro.

Fata a rămas însărcinată în urma agresiunilor și a născut un copil. Acum, anchetatorii fac cercetări pentru a stabili care dintre agresori este tatăl copilului.

Ștefan Ionel Robert conduce comuna Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov, din anul 2016. Anterior, el a fost consilier județean în cadrul Consiliului Județean Ilfov.

La alegerile locale de anul trecut, Ștefan Ionel Robert a fost acuzat că a lovit un alegător chiar în incinta secției de votare, după cum a scris Libertatea.

Dincolo de activitatea politică și administrativă, el este unul dintre cei mai bogați primari din județul Ilfov, derulând afaceri în domeniul agricol.

Libertatea