Primele declarații ale bunicii Emmei Răducanu: „N-am mai văzut-o de doi ani, dinainte de pandemie. Sarmalele sunt preferatele ei”

Primele declarații ale bunicii Emmei Răducanu: „N-am mai văzut-o de doi ani, dinainte de pandemie. Sarmalele sunt preferatele ei”

Emma Răducanu, 18 ani, noua stea a tenisului mondial după victoria de la US Open, a fost ultima dată în România înainte de pandemie. A ajuns la Bucureşti cu părinţii să îşi viziteze bunica, care îi pregăteşte de fiecare dată când vine mâncarea ei preferată, sarmale. Într-un dialog cu reporterii ObservatorNews, bunica a mărturisit că nu a avut puterea să se uite la finala de la New York.

Bunica Emmei Răducanu în centrul Capitalei, într-un bloc construit în anii 80. Mândră de succesul istoric al nepoatei dar şi modestă, a transmis un mesaj al campioanei de la US Open pentru toţi românii.

„Emma mulțumește tuturor românilor că au simțit, că au fost alături de ea și eu vă mulțumesc și dumneavoastră că ați fost alături de ea”, a spus bunica sportivei cu tată român și mamă chinezoaică.

Bunica Emmei, dialogând cu reporteri din pragul ușii.

Bunica a povestit că nu a avut puterea să se uite la finala de la US Open și că abia aşteaptă să o vadă şi să o strângă în braţe pe nepata ei, pe care nu a mai văzut-o de aproape doi ani, dinainte de pandemia de Covid.

Emma ar putea veni în România luna viitoare, când este invitată la turneul de tenis de la Cluj-Napoca. Bunica este sigură că va ajunge şi la Bucureşti, pentru a face împreună sarmale, mâncarea preferată a nepoatei.

„Da, și ea a învățat. Când faci, înveți”, mai spune bunica.

Fiul femeii, Ion Răducanu a plecat din România în Canada, după ce a terminat Facultatea de Construcţii. A cunoscut-o pe chinezoaica Renee, iar în noiembrie 2002, s-a născut fiica lor. Doi ani mai târziu, familia Răducanu s-a mutat de la Toronto la Londra.

Foto: EPA

Libertatea