Primele declarații ale lui Grigore Leșe după ce s-a retras la mănăstire. „Nu știi niciodată ce îți oferă viața”

Primele declarații ale lui Grigore Leșe după ce s-a retras la mănăstire. „Nu știi niciodată ce îți oferă viața”

Grigore Leșe, în vârstă de 68 de ani, este unul dintre cei mai iubiți artiști de muzică tradițională românească, din zona Țării Lăpușului. Repertoriul lui este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al zonei și marcând evenimente importante din viața omului. Grigore Leșe cântă și la diverse instrumente muzicale.

Înainte de Paște, Grigore Leșe a făcut primele confesiuni, după ce a luat decizia de a se retrage la o mănăstire.

„Se spune că nu e bine să stai într-un loc, trebuie să schimbi oamenii și locul, eu sunt la al cincelea popas. (…) Viața mea a fost un amestec de provocare, de vrajă, de ispită. Totul în viață este imprevizibil, nu știi niciodată ce-ți oferă viața.

Eu zic așa, că mie mi-a oferit prea mult, Dumnezeu mi-a dat prea mult. Că dacă Dumnezeu mi-a dat prea mult, eu trebuie să dăruiesc.

Eu zic că după atâta umblete pe drumul acesta al lui Leșe, umblu de cam vreo 45 de ani, am stat pe drumul acela, nu m-am abătut”, a mărturisit Grigore Leșe, în cadrul emisiunii Acces Direct, potrivit Spynews.

„Eu mă adun foarte bine în singurătatea asta. (…) Iată în ce mă ajută pe mine fluierul. Nu toată lumea știe ce să cânte”, a adăugat artistul.

Libertatea