Primele imagini cu autocarul ars în care au murit cel puțin 45 de oameni, în Bulgaria: „Oamenii sunt înghesuiți acolo, carbonizați”

Primele imagini cu autocarul ars în care au murit cel puțin 45 de oameni, în Bulgaria: „Oamenii sunt înghesuiți acolo, carbonizați”

Cel puţin 45 de oameni au murit după ce un autobuz a luat foc în noaptea de luni spre marţi, pe o autostradă în vestul Bulgariei și imaginile de la fața locului sunt teribile.

Accidentul a avut loc după ora locală 02:00, în apropierea satului Bosnek (sud-vest de capitala Sofia), a anunțat ministerul bulgar de Interne. Între victime se află şi copii, a relatat un oficial, şi, aparent, şapte oameni au fost salvaţi.

„Imaginea este înfiorătoare, nu am mai văzut așa ceva. Nu poți privi acolo. Oamenii sunt înghesuiti, sunt carbonizați. Acum trebuie să fie identificați”, a declarat mnistrul de Interne Boyko Rashkov.

Anchetatorii bulgari lângă autocarul complet ars. Foto: Profimedia Images

El a vorbit și despre dinamica accidentului, conform primelor concluzii ale anchetatorilor: „Autocarul a lovit o balustradă. Este foarte posibil ca focul să fi fost declanșat de scânteile acestui impact. E una dintre versiunile noastre”, a spus Rashkov.

Pompierii bulgari au scos 7 oameni în viață, din autocar. Foto: EPA
Autostrada e complet închisă, după tragedie. Foto: EPA
Mai întâi autocarul a lovit baustrada, apoi a luat foc. Foto: Captură video

Autobuzul se îndrepta către Macedonia de Nord și venea din Turcia, unde călătorii au fost într-o vacanță de câteva zile.

Prim-ministrul nord-macedonean, Zoran Zaev, a luat legătura cu omologul bulgar pentru a discuta cu privire la incident, potrivit BTV.

Libertatea