Primele imagini cu momentul prăbușirii avionului pilotat de miliardarul român Dan Petrescu

Primele imagini cu momentul prăbușirii avionului pilotat de miliardarul român Dan Petrescu

Primele imagini cu momentul în care avionul de mici dimensiuni pilotat de miliardarul român Dan Petrescu s-a prăbușit duminică, 3 octombrie, peste o clădire de două etaje lângă Milano, și în urma căruia toți cei opt pasageri și-au pierdut viața, au fost suprinse de o cameră de bord a unei mașini și publicate de ziarul italian Milano Corriere.

În imagini se vede momentul în care aparatul de zbor, un Pilatus PC12 înmatriculat YR-PDV, cade din cer și se prăbușește peste o clădire.

Foto Milano Corriere

Dminică după-amiază, la ora 13.07, după trei minute de la decolarea de pe aeroportul din Linate, către Olbia, Sardinia, aparatul de zbor a început să se abată de la ruta prestabilită și să trimită parametri anormali celor din turnul de control.

Imaginile de pe radar au aratat că avionul de mici dimensiuni a încercat să revină pe aeroportul din Linate, de unde decolase în urmă cu doar trei minute. Aparatul de zbor s-a prăbușit însă peste o clădire cu două etaje, care era goală.

Investigatorii au lucrat toată noaptea la locul accidentului.. După stingerea flăcărilor, pompierii au plecat, iar la fața locului au rămas experții tehnici ai poliției și agenții de la poliția locală, cei din urmă să împiedice accesul la fața locului.

Opt persoane, dintre care șapte români, se aflau la bordul aparatului de zbor, care, conform presei italiene, era pilotat de omul de afaceri Dan Petrescu.

Toți pasagerii și-au pierdut viața. Cei opt sărbătoreau un botez, care avusese loc în urmă cu o zi, și urmau să plece către Sardinia, unde trebuia să aibă loc petrecerea. Se îndreptau către casa de vacanță a miliardarului român din Olbia, pentru a continua petrecerea.

Libertatea