Produse pentru protecție solară, retrase de pe piață în SUA, pentru că pot provoca cancerul. Unele se vând și în România

Produse pentru protecție solară, retrase de pe piață în SUA, pentru că pot provoca cancerul. Unele se vând și în România

Cinci produse pentru protecție solară vor fi retrase de pe piața din Statele Unite, după ce, în urma unor teste, a fost descoperită în compoziția lor o substanță chimică ce poate provoca apariția cancerului, potrivit Reuters, notează Mediafax.

Este vorba despre cinci produse Neutrogena şi Aveeno. Acestea sunt spray-urile cu aerosoli Neutrogena Beach Defense, Neutrogena Cool Dry Sport, Neutrogena Invisible Daily, Neutrogena Ultra Sheer şi Aveeno Protect + Refresh.

Creme pentru protecție solară Neutrogena şi Aveeno sunt comercializate și în România.

Reprezentanții companiei americane au decis să retragă produsele de pe piață după ce testele au indicat prezența unor cantități mici de benzen. Benzenul nu este un ingredient al produselor, însă în unele probe a fost detectată prezența acestuia în produsele finite, transmite compania.

Benzenul este o substanță care poate duce la cancer la anumite niveluri și perioade de expunere.

Datele de la Agenția americană pentru Protecția Mediului arată că acele cantități de benzen din produsele Johnson & Johnson nu ar trebui să aibă consecințe negative asupra sănătății. Cu toate acestea, consumatorii sunt sfătuiți să nu mai folosească produsele menționate.

Facem demersuri ca să scoatem aceste produse de pe piaţă şi vom oferi despăgubiri clienţilor.

Reprezentanții Johnson & Johnson:

Potrivit Societății Americane a Cancerului, alegerea unui produs de protecție solară cu spectru larg, cel puțin SPF 30, și reaplicarea acestuia la fiecare două ore poate ajuta la prevenirea efectelor nocive ale radiațiilor UV, cum sunt apariția cancerului de piele, îmbătrânirea prematură și arsurile solare, notează Fox News.

Foto: Hepta

Libertatea