Profesoara antivaccinistă din Botoșani, reclamată de Inspectoratul Școlar la Poliție. Un alt profesor de la același liceu, vizat și el

Ancheta desfășurată în ultimele zile la Liceul Grigore Antipa din Botoșani a confirmat ce s-a văzut în înregistrările video: profesoara de muzică Doina Amarandei nu purta mască la ore și avea discurs antivaccinist în fața copiilor. Inspectorii au mai sesizat poliției încă un caz de profesor, cu un comportament asemănător. Șefa ISJ Botoșani spune că al doilea caz „nu se confirmă”, pentru că nu există înregistrări.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Botoșani, în sesizarea înaintată de conducerea Inspectoratului Școlar se menționează că două cadre didactice de la Liceul Grigore Antipa nu respectă normele sanitare (nu poartă mască) și instigă elevii să nu se vaccineze.

„Este vorba de o doamnă profesoară și un domn profesor, amândoi de la Liceul Grigore Antipa. Colegii noștri vor verifica aspectele sesizate și în funcție de rezultate se vor dispune măsurile legale. Abia după verificări, putem spune dacă sunt fapte de natură contravențională sau penală”, a precizat, pentru Libertatea, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, Delia Nenișcu.

Șefa ISJ Botoșani: „La unul dintre profesori nu se confirmă”.

Contactată de Libertatea, șefa ISJ Botoșani, Ada Macovei, a spus că instituția s-ar fi adresat Poliției pentru că nu sunt aspecte de competența Inspectoratului Școlar. Ea a ținut să precizeze că „între timp, la unul dintre profesori nu se confirmă”.

A rămas numai doamna profesoară cu înregistrarea (Doina Amarandei n.r.), dar verifică Poliția peste că sunt aspecte din sfera dumnealor de activitate.

Ada Macovei, șefa Inspectoratului Școlar Județean Botoșani:

Liceul Grigore Antipa din Botoșani a fost verificat săptămâna aceasta de Corpul de Control al Ministerului Educației după ce Libertatea a prezentat înregistrările în care profesoara de muzică Doina Amarandei le spunea copiilor că vor ajunge legume dacă se vor vaccina ș că spitalele din România s-au transformat în abatoare, iar cine ajunge în spital moare.

Afirmațiile profesoarei au stârnit un val de reacții în spațiul public. Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a catalogat drept revoltător discursul profesoarei Amarandei, menționând că afirmațiile acesteia la adresa spitalelor reprezintă ” o desconsiderare a muncii medicilor”.

 În timpul anchetei desfășurate de Corpul de Control la Botoșani, elevii de la Liceul Grigore Antipa au primit o serie de chestionare cu întrebări care vizau respectarea normelor sanitare de către profesori și conduita acestora la cursuri. Răspunsurile lor au fost anonime.  

Ministrul Câmpeanu a precizat că rezultatele verificărilor efectuate de către inspectorii Corpului de Control vor fi făcute publice după ce raportul acestora va fi aprobat.

Libertatea