Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea la mare și la munte

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea la mare și la munte

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat, luni, cum va evolua vremea în România în următoarele două săptămâni. Meteorologii anunță că în intervalul 12-17 iulie vom avea parte de temperaturi ridicate, urmând ca la finalul lunii vremea să se răcească în majoritatea regiunilor.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni, 12 iulie, prognoza pentru perioada 12-25 iulie, în funcție de fiecare regiune.

Vremea în Muntenia

Vremea se va încălzi până în data de 15 iulie, când media maximelor va ajunge la 34… 35 de grade Celsius, ceea ce va caracteriza o vreme local caniculară.

Meteorologii spun însă că ulterior tendința ar fi de scădere a temperaturilor maxime spre o medie de 30… 32 de grade Celsius.

În schimb, în săptămâna 16-21 iulie minimele termice vor avea variații nesemnificative și vor fi cuprinse în medie între 17 și 20 de grade Celsius. De asemenea, averse se vor semnala pe arii mai extinse.

Prognoza pentru Muntenia foto: ANM

Vremea în Dobrogea

În perioada menționată meteorologii au anunțat că vremea va fi în general frumoasă și că nu vor exista schimbări bruște de temperatură. Temperaturile maxime vor varia între 29 și 31 de grade Celsius.

De asemenea, vremea se va menține călduroasă și pe litoral. Meteorologii au mai anunțat că se vor înregistra ploi slabe.

Prognoza pentru Dobrogea foto: ANM

Vremea la munte

În primele zile ale intervalului vremea va deveni caldă, cu o medie a maximelor ce va crește până spre 23… 24 de grade Celsius (în zilele de 14 și 15 iulie), iar cea a minimelor spre 15… 16 grade Celsius.

Apoi, regimul termic se va menține constant, media valorilor termice diurne se va situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a intervalului, dar mai ales începând cu data de 15 iulie, când pe arii extinse se vor semnala averse, local însemnate cantitativ.

Prognoza pentru munte foto: ANM

Vremea Banat

În prima parte a intervalului menționat vremea va fi caniculară, când se vor înregistra temperaturi cuprinse între 34 și 38 de grade Celsius.

În intervalul 16-25 iulie, temperaturile vor scădea și se vor situa în jurul valorii de 28, respectiv 31 de grade Celsius. Mai mult, în perioada, 15-17 iulie se vor înregistra ploi pe arii extinse și însemnate cantitativ.

Prognoză pentru Banat foto: ANM

Vremea Crișana

În primele trei zile ale intervalului menționat vremea va fi caniculară în special pe 14 iulie, după care valorile termice vor scădea treptat și, între 16 și 25 iulie, vor fi temperaturi maxime de 28… 30 de grade Celsius, în medie.

Între 15 și 17 iulie ploile se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai însemnate cantitativ, dar și în intervalul 18 – 25 iulie probabilitatea pentru ploi de scurtă durată se va menține ridicată.

Prognoză pentru Crișana foto: ANM

Vremea Transilvania

Vremea va fi călduroasă în primele zile ale intervalului de prognoză, iar temperaturile vor fi cuprinse, în medie, între 31 și 34 de grade Celsius.

Ulterior, vremea se va răcori, astfel încât, între 16 și 25 iulie, maximele se vor situa în jurul unei valori medii de 28 de grade Celsius.

Ploi pe arii extinse și local mai însemnate cantitativ se vor semnala în intervalul 15 – 20 iulie, apoi doar izolat vor mai fi ploi de scurtă durată.

Prognoză pentru Transilvania foto: ANM

Vremea Maramureș

În prima săptămână a intervalului menționat vremea va fi caldă, izolat caniculară pe 14 iulie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 35 de grade Celsius.

Treptat, vremea se va răcori, iar maximele se vor situa, în medie, între 27 și 29 de grade Celsius, în intervalul 16 – 25 iulie.

Se vor înregistra ploi pe arii extinse și însemnate cantitativ pe 15 și 16 iulie, dar și în următoarele zile probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi ridicată.

Prognoză pentru Maramureș foto: ANM

Vremea Moldova

În prima săptămână vremea va fi călduroasă, local caniculară la câmpie în perioada 15-17 iulie, cu maxime termice medii de 31… 34 de grade Celsius.

Asta în timp ce în intervalul 19-25 iulie, temperaturile diurne se vor situa în medie în jurul valorii de 30 de grade Celsius.

Averse cu caracter local se vor semnala în intervalul 17-20 iulie, dar ploi izolate, de scurtă durată pot apărea pe arii restrânse și în celelalte zile.

Prognoză pentru Moldova foto: ANM

Libertatea