Proiect. Maşinile parcate neregulamentar vor fi ridicate în sectorul 1

Proiect. Maşinile parcate neregulamentar vor fi ridicate în sectorul 1

Şoferii care parchează neregulamentar în sectorul 1 riscă să li se ridice maşinile, conform unui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de joi, informează Agerpres.

Şoferii ar putea plăti cel puţin 400 de lei pentru recuperarea maşinilor parcate neregulamentar şi ridicate de administraţia locală, conform proiectului de hotărâre locală.

Tarifele de ridicare sunt de 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv şi 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone. Tarifele de transport se ridică la 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv şi 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

Tariful de depozitare este de 75 de lei în primele 24 de ore şi 25 de lei/pe zi după intervalul de 24 de ore.

Autovehiculele vor fi ridicate de Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1 sau un operator contractat, în situaţia în care ADP Sector 1 nu va deţine capacitatea necesară de personal şi utilaje pentru realizarea acestei activităţi în regim propriu.

Potrivit proiectului, ridicarea vehiculului nu se dispune sau dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează în cazul în care în maşină este vizibilă prezenţa unor persoane.

Perioada maximă de depozitare este de 6 luni. În situaţiile în care proprietarul nu se prezintă în acest termen pentru ridicare, vor fi luate măsurile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate.

Libertatea