Proiectul lui Iohannis legat de România Educată, 137 de pagini și zeci de poze cu președintele

Proiectul lui Iohannis legat de România Educată, 137 de pagini și zeci de poze cu președintele

În cele 137 de pagini ale raportului România Educată, dat publicității miercuri, 14 iulie, fotografia președintelui Klaus Iohannis apare de 24 de ori.

Raportul „România Educată” a fost publicat de Administrația Prezidențială, cu puțin timp înainte de ședința de Guvern de miercuri, în care urma să fie asumat de către Executiv.

Parcurgând raportul, se observă că fotografia șefului statului apare în proporție de 17% raportat la numărul total de 137 pagini.

Totodată, în primele 40 de pagini ale raportului, sunt 13 imagini în care apare Klaus Iohannis, adică un procent de 32%, lucru remarcat de fosta jurnalistă Bianca Oanea, într-o postare pe Facebook.

„România Educată” este un proiect care aparține președintelui României, al cărui proces de consultare a durat aproape cinci ani și a implicat peste 64 de instituții publice, ONG-uri, autorități locale/centrale și peste 12.400 de persoane.

Conform documentului, printre țintele pe termen lung, pentru perioada 2025-2030, se numără scăderea ratei de părăsire timpurie a școlii, până la un nivel de cel mult 10% și reducerea cu minimum 50% a prezentei rate de analfabetism funcțional astfel încât să ajungă la cel mult 20%.

Libertatea