Protest anti-Cîțu în Piața Victoriei. Zeci de oameni îi cer demisia premierului

Protest anti-Cîțu în Piața Victoriei. Zeci de oameni îi cer demisia premierului

Până la 100 de persoane au ieșit în Piața Victoriei pentru a-și exprima nemulțumirea față de premierul Cîțu, în plină criză politică, generată de revocarea ministrului Justiției, Stelian Ion.

Protestul, anunțat pe rețelele de socializare, a început la ora 18.00, în fața sediului Guvernului. Oamenii au venit cu pancarte pe care scria „demisia”, cerând ca Cîțu să se retragă din Executivului.

„Mi se pare groaznic ce se întâmplă acum din cauza unui singur om, Florin Cîțu. El a fost cu noi în stradă și acum ne-a trădat. Trebuie să plece, pentru că a târât țara în haos. Faptul că Iohannis îl sprijină este și mai grav. Ies în stradă din 2017. Cum am ieșit împotriva PSD și a lui Dragnea, așa voi ieși împotriva oricărui politician corupt, vândut sistemului. Mă simt trădată, speram să se schimbe unele lucruri, dar nu se vrea”, a declarat o participantă la protest.

O altă protestatară, care a venit de la Galați la București pentru a manifesta împotriva premierului, a declarat că este dezamăgită de Coaliția de Guvernare, care „nu a făcut nimic din ce a promis”.

„Am mai ieșit în stradă împotriva lui Dragnea, care voia să legalizeze hoția, exact ce a făcut acum Cîțu cu PNDL 3. Consider că nu trebuia să fie aprobat fără amendamentele aduse de USR-PLUS. Cîțu a început să se poarte ca un dictator. Eu nu sunt susținătoarea niciunui partid. Sunt revoltată, dezamăgită, pentru că am crezut în această Coaliție, care a promis niște lucruri. Se poticnesc și n-au făcut nimic din ce au promis. Nu este normal, instabilitatea politică ne afectează pe toți”, spune Laura, în vârstă de 43 de ani.

Actuala criză politică a izbucnit de la controversatul proiect Anghel Saligny, pe care Guvernul l-a adoptat în ciuda opoziției USR-PLUS, și de la revocarea lui Stelian Ion de la ministerul justiției. Vineri seară, în urma unei ședințe a coaliției, USR PLUS a anunțat că i-a retras sprijinul politic lui Florin Cîțu, iar membrii formațiunii au semnat o moțiune de cenzură care a fost depusă, vineri, la Palament.

Libertatea