Protestatarul Cristian Dide, arestat preventiv de Tribunalul Iaşi pentru trafic de droguri de risc

Protestatarul Cristian Dide a fost arestat preventiv marți seară, 23 noiembrie, pentru 30 de zile, de Tribunalul Iaşi, la solicitarea procurorilor DIICOT Iaşi, pentru trafic de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc, potrivit news.ro. Decizia poate fi contestată.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Iaşi, Raluca Elena Isepciuc, a afirmat pentru news.ro că a fost admisă propunerea de arestare preventivă în cazul lui Cristian Dide. El a fost arestat pentru trafic de droguri de risc şi introducere în ţară, fără drept, de droguri de risc.

Protestatarul Cristian Dide este vizat într-un dosar de trafic de droguri de risc, iar la domiciliul său au avut loc percheziţii luni, 22 noiembrie. Dide a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, iar avocatul său susţinea că ancheta ar fi fost deschisă la începutul anului, după ce Dide ar fi sesizat DIICOT, acţiunea acestuia fiind o formă de protest.

DIICOT a transmis luni dimineaţă că au avut loc nouă percheziţii domiciliare, în Ilfov şi Călăraşi şi în Bucureşti, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane fizice suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc.

De asemenea, conform DIICOT, o persoană a procurat din afara ţării, dar şi de pe teritoriul României, cantităţi de canabis, pe care le-a deţinut şi distribuit prin intermediul unor societăţi de curierat, iar o parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete, către DIICOT, structura centrală şi căgtre Serviciul teritorial Iaşi.

Cristian Dide a fost o prezenţă constantă la protestele anti-PSD din Piaţa Victoriei din București, dar a proiectat şi mesajul #rezist pe cladirea Guvernului în 2018.

Libertatea