PSD îl acuză pe Cătălin Drulă că „nu a făcut nimic pentru ca Blue Air să nu ajungă în colaps”

PSD îl acuză pe Cătălin Drulă că „nu a făcut nimic pentru ca Blue Air să nu ajungă în colaps”

Partidul condus de Marcel Ciolacu susține că actualul președinte al USR, fost ministru al Transporturilor în 2021, „știa că Blue Air nu mai are bani să își achite obligațiile către stat”, însă „i-a lăsat pe români să își cumpere bilete”.

„Cătălin Drulă (USR) încearcă cu disperare să ascundă ca nu a făcut nimic pentru ca Blue Air să nu ajungă în colaps. Vrea să ascundă că nu a luat măsuri pentru salvarea Blue Air când era ministru al Transporturilor” acuză PSD într-un comunicat, în care susține că „Drulă știa din 2021 că Blue Air moare, dar nu le-a spus nimic românilor”.

„Cătălin Drulă a fost înștiințat de Blue Air că firma nu mai are bani. Știa ca Blue Air nu poate să își mai plătească obligațiile către stat, dar i-a lăsat pe români să își cumpere bilete la Blue Air, deși știa că nu mai sunt bani pentru zboruri”, afirmă social-democrații.

Partidul condus de Marcel Ciolacu mai susține că fostul ministru USR al Transporturilor a ignorat solicitările companiei aeriene Blue Air, care, potrivit documentelor publicate de Libertatea, a transmis anul trecut că are nevoie de 54 de milioane de euro.

În 2021, Blue Air a avertizat Guvernul că are o situație dificilă

Libertatea a arătat cu documente, pe 13 septembrie, că, în august 2021, compania aeriană low-cost a transmis o adresă către Ministerul Transporturilor, condus atunci de Cătălin Drulă, dar și către fostul premier Florin Cîțu, prin care i-a înștiințat că pandemia de COVID și intensificarea restricțiilor de circulație „au accelerat semnificativ deteriorarea poziției financiare a companiei”.

Blue Air a anunțat atunci Guvernul că, „fără o infuzie rapidă de fonduri de minimum 54 de milioane de euro”, compania nu va mai rezista.

Libertatea l-a contactat pe Cătălin Drulă pentru un punct de vedere și îl va publica atunci când actualul președinte al USR îl va transmite.

Libertatea