(Publicitate) Ghid de cumpărare: Cum să alegi setul de masă și scaune de bucătărie

(Publicitate) Ghid de cumpărare: Cum să alegi setul de masă și scaune de bucătărie

Te vom ajuta să îți faci bucătăria mai confortabilă și mai primitoare, ținând cont că acesta este un spațiu practic în care ne bucurăm de mai mult timp împreună, ca familie, și pentru că viața ta are loc adesea în jurul mesei.

Elemente și spații

Nu toate casele au o cameră concepută pentru a adăposti o masă și scaune de bucătărie. De obicei, familiile folosesc un spațiu în bucătărie, camera de zi sau ambele pentru a avea sala de luat masa. În mod normal, folosim bucătăria pentru cine informale, cu familia sau prietenii și camera de zi pentru evenimente mai speciale, cum ar fi zilele de naștere, Crăciunul sau momentele de sărbătoare cu oaspeții.

Indiferent de situația în care te afli, este important să cunoști elementele principale, precum și spațiul pe care trebuie să îl aranjezi.

Ce trebuie să iei în considerare?

Masă bucătărie – În multe cazuri, masa este inima casei datorită utilizării intense pe care o are pe tot parcursul zilei, cu munca, jocul, temele sau cina.

Scaun bucătărie – Pe piață vei găsi toate stilurile și culorile. Cu spate înalt, tapițat, clasic, modern, vei găsi scaun bucătărie care să se potrivească oricărei mesei sau, dimpotrivă, să iasă în evidență.

Vesela – Fabricată din sticlă sau ceramică, vesela este un element important pe masa ta. Orice fel de mâncare poate deveni o delicatesă specială dacă este prezentată așa cum merită.

Tacâmuri – Furculițe, cuțite, linguri și lingurițe. Fie că sunt în stil clasic sau modern, tacâmurile ne îmbracă și masa. Diverse studii arată că mâncarea are un gust diferit de noi în funcție de tacâmurile pe care le folosim pentru a le mânca.

Covorul – Nu este esențial, dar îi va oferi zonei de luat masa o senzație de căldură, confort și stil, necesară pentru a savura o cină confortabilă în familie.Iluminatul – Lămpile de tavan sunt perfecte pentru a aduce lumină celor mai bune momente din jurul mesei.

Câteva sfaturi despre spațiu

Știm deja care sunt principalele elemente ale unui set de luat masa. În funcție de spațiul pe care îl avem și de zona casei în care dorim să ne desfășurăm sala de mese, vom alege designul și funcționalitățile. Îți spunem câteva aspecte de care ar trebui să ții cont în alegerea ta.

În primul rând, este necesar să calculezi spațiul astfel încât dimensiunea mesei să permită mesenilor să se ridice fără a deranja pe ceilalți. Lasă un spațiu de cel puțin un metru și jumătate între masă și perete sau masă și mobilierul din jurul său.

Nu pune mai multe scaune bucătărie decât este necesar. În primul rând, trebuie să știi câte persoane vor sta zilnic la masă. Pentru ca o persoană să se poată bucura de o masă bună, este recomandat să lași un spațiu de o jumătate de metru între fiecare scaun, ceea ce îți va permite să adaugi încă un scaun bucătărie în cazul în care numărul de meseni este extins.

Dacă alegi o masă extensibilă, asigură-te că ai spațiul necesar atunci când decizi să o deschizi pentru a găzdui mai multe persoane.

Tipuri de scaun bucătărie

Unul dintre cele mai importante elemente atunci când amenajezi sala de mese sunt scaunele. Pe lângă design, scaunul și spătarul sunt factori importanți de care trebuie să ținem cont.

Un scaun bucătărie cu spătar înalt îți permit să îți odihnești spatele în timpul mesei. Este opțiunea ideală pentru a menține oaspeții confortabili.Scaunele cu spate de înălțime mijlocie sunt mai ușor de mutat și ocupă mai puțin spațiu deci, prin urmare, oferă un sentiment mai mare de spațiu.

Scaunele pliabile sunt practice și funcționale, deoarece acestea economisesc spațiu și sunt ușor de depozitat. Este soluția perfectă pentru a crea un loc suplimentar în caz de vizite neașteptate sau foarte util în bucătării mici.

Șezutul este principalul factor în ceea ce privește confortul unui scaun. Un scaun bucatarie capitonat sau căptușit oferă suport confortabil pentru șezut și un sentiment de confort. Pe de altă parte, scaunele ergonomice permit o poziție mai relaxată, ideală pentru zi cu zi. Pentru scaunele plate, avem perne de scaun bucătărie de diferite modele, culori și grosimi cu care îți poți personaliza masa.

Libertatea