Rareş Bogdan, atac la Orban și la Ghinea: Dacă Boloş era ministrul Fondurilor Europene, încasam acum banii din PNRR

Rareş Bogdan, atac la Orban și la Ghinea: Dacă Boloş era ministrul Fondurilor Europene, încasam acum banii din PNRR

Prim-vicepreședintele liberal Rareş Bogdan a criticat sâmbătă, în conferinţa de alegeri a PNL Bihor, faptul că Partidul Național Liberal nu deţine portofoliul Fondurilor Europene. Bogdan a susținut că cel mai bun pentru funcţia de ministru era Marcel Boloş, nu Cristian Ghinea.

Rareş Bogdan şi-a început discursul la conferinţa de alegeri a PNL Bihor adresându-se premierului Florin Cîţu cu formula „domnule prim ministru şi viitor preşedinte al Partidului Naţional Liberal”, iar lui Ludovic Orban i s-a adresat cu „domnule actual preşedinte al PNL şi preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a relatat news.ro.

Bogdan l-a atacat apoi pe liderul PNL Ludovic Orban, cel care a negociat la finalul lui 2020 împărțirea ministerelor alături de echipa de coaliție.

Dacă stăteam drepţi şi negociam drepţi, aici trebuia să fie Marcel Boloş care ar fi fost cel mai bun ministru al Fondurilor Europene. E o ruşine că nu este în Guvernul Cîţu! Este o ruşine pentru liberali şi pentru România!

Rareș Bogdan:

Europarlamentarul a continuat, atacându-l inclusiv pe actualul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

„Dacă Marcel Boloş  era ministrul Fondurilor Europene, sau Investiţiilor, sau cu Dumnezeu, că îi tot schimbă numele, vă asigur că eram în cele 14 state care semnau PNRR-ul şi încasam până la sfârşitul lui august banii! Aşa, îl semnăm prin septembrie. Dar nu e Marcel Boloş. Din ce cauză? Poate vă răspunde unul dintre cei care vin după mine, să vorbească aici”, a afirmat Rareș Bogdan.

Conflict vechi de 7 luni în PNL

În decembrie 2020, pierderea de către PNL a ministerelor considerate importante, la negocierile cu USR PLUS și UDMR, a aruncat partidul în aer.

Atunci, președintele liberal Ludovic Orban a fost acuzat de oamenii din partid că a acceptat să cedeze ministerele de la Transporturi, Fonduri Europene și Dezvoltare, fiind apoi ales președintele Camerei Deputaților.

Concret, Orban a fost acuzat de aripa lui Florin Cîțu că a pus interesul personal mai presus de cel al partidului.

Consiliul UE a aprobat PNRR-urile pentru 12 state europene

Austria, Belgia, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Luxemburg, Portugalia, Slovacia și Spania sunt cele 12 țări care au primit undă verde în vederea utilizării fondurilor de redresare și reziliență ale UE „pentru a-și stimula economiile și a remedia consecințele negative ale pandemiei de COVID-19”, se arată în comunicatul emis marți, 13 iulie, de Consiliul UE.

Libertatea