Rareș Bogdan: Florin Cîțu este propunerea noastră de premier, nu avem altă decizie

Rareș Bogdan: Florin Cîțu este propunerea noastră de premier, nu avem altă decizie

Prim-vicepreședinte PNL, Rareș Bogdan, a declarat, marți, la Antena 3, după ce guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură, că propunerea PNL pentru funcția de premier este Florin Cîțu, președintele partidului și actualul șef al executivului.

Prim-vicepreședintele liberal a precizat că nu există altă propunere de premier din partea PNL,  în condițiile în care Curtea Constituțională permite acest lucru.

„Pentru noi contează un singur lucru – președintele Partidului Național Liberal (n.r. – Florin Cîțu) este propunerea noastră de premier, nu avem altă propunere”, a spus Rareș Bogdan.

„Decizia CCR este una extrem de clară și spune extrem de clar că dacă te prezinți cu o majoritate sau cu susținere în Parlament nu este absolut nicio problemă, deci ca să nu existe dubii cu privire la interpretarea că ar exista o decizie CCR care ne blochează decizia de a ne prezenta tot cu Florin Cîțu ca propunere de premier”, a explicat Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele liberal a vorbit și despre scrisoare deschisă semnată de 41 de parlamentari PNL, în care se cere ca Ludovic Orban să fie numit premier.

„Am vorbit cu zece dintre cei de pe lista respectivă, pentru că aseară a mai avut loc o întâlnre în care au fost 28 dintre ei și zece dintre cei de pe listă îmi spun că nu li s-a cerut în niciun fel acordul, ci erau cei care au semnat înainte. Deci, dacă le cereți, veți vedea că lucrurile stau ușor diferit, dar nu vreau să intru în polemică”, a menționat Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele a afirmat despre posibilele plecări din PNL că „dacă vor pleca, vor pleca între 9 și 13”.

FOTO: Hepta

Libertatea