Rareș Bogdan: Îl rog din suflet pe Dacian Cioloș să nu continue discuțiile cu AUR

Rareș Bogdan: Îl rog din suflet pe Dacian Cioloș să nu continue discuțiile cu AUR

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, la RFI, că „noi vrem să continuăm cu USR-PLUS” și că PNL este dispus la negocieri, dar că nu renunță la varianta Florin Cîțu premier. Totodată, Rareș Bogdan i-a transmis copreședintelui USR-PLUS Dacian Cioloș să nu continue discuțiile cu AUR pentru moțiunea de cenzură contra guvernului Cîțu, pentru că „își va arunca în aer credibilitatea câștigată în 15 ani”.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a spus vineri dimineață, la RFI, că partidul pe care îl reprezintă nu se teme de moțiunea de cenzură.

„Nu, nu ne temem, pentru că nu cred că Dacian Cioloș, Dan Barna, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Vlad Voiculescu și Dragoș Tudorache și ceilalți lideri, Ionuț Moșteanu și ceilalți se vor putea pune la braț cu domnul Claudiu Târziu, cu domnul George Simion și cu doamna Șoșoacă, pentru că cel puțin pentru domnul Tudorache și domnul Dacian Cioloș, care sunt la fel ca mine, membri ai Parlamentului European”, a spus prim-vicepreședintele PNL.

Rareș Bogdan a precizat că „va fi extrem de greu, dacă nu imposibil de explicat colegilor dânșilor din Renew Europe faptul că s-au pus la aceeași masă, au făcut o alianță, chiar și de conjunctură, pentru a da jos un Guvern proeuropean extrem de bine perceput la Bruxelles, la Londra, la Washington, la Paris”.

Rareș Bogdan: „Vrem să continuăm cu USR-PLUS, suntem condamnați să guvernăm împreună

Întrebat ce va face PNL dacă USR-PLUS iese de la guvernare și dacă ia în calcul un Guvern minoritar, Rareș Bogdan a răspuns: „Nu cred că se pune problema în felul acesta. Noi vrem să continuăm cu USR-PLUS, suntem condamnați să guvernăm împreună”.

Potrivit europarlamentarului, PNL este dispus să negocieze cu partenerii din coaliție, dar nu renunță la varianta Florin Cîțu premier: „Noi nu avem o altă opțiune de premier decât Florin Cîțu și până la urmă sunt convins că vom ajunge la înțelegere cu colegii noștri, pentru că e mai importantă dezvoltarea României, decât orgoliile de moment. La Florin Cîțu nu renunțăm, dar suntem pregătiți să negociem, e normal ca dialogul să însemne negociere”.

La final, Rareș Bogdan i-a transmis un mesaj și lui Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS, pe care l-a rugat să își determine colegii să nu mai discute cu partidul AUR privind o alianță pentru demiterea Guvernului Cîțu.

Îl rog în special pe Dacian să înceteze, să-și oprească colegii să mai poarte discuții cu un partid care nu face parte din partidele care susțin cu adevărat Europa comună, un partid antieuropean. Îl rog din suflet, pentru că Dacian e cel care își face cel mai mare rău. Dacă continuă discuțiile cu AUR, își aruncă în aer credibilitatea câștigată în 15 ani.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL:

Libertatea