Rata de infectare în București a trecut de 10 la mia de locuitori, pentru prima dată de la debutul pandemiei

Rata de infectare în București a trecut de 10 la mia de locuitori, pentru prima dată de la debutul pandemiei

Incidența cazurilor COVID-19 la mia de locuitori a continuat să crească în București, atingând un nou nivel fără precedent. Marți, rata de infectare anunțată de Direcția de Sănătate Publică București a ajuns la 10,31, în creștere față de 9,64, cât era cu o zi în urmă.

Pentru prima oară de la apariția COVID-19 în România, rata de incidență din București depășește pragul de 10. Creșterea alarmantă se înregistrează de câteva zile . Sâmbătă, 2 octombrie, a fost depășit pragul de 8, pentru prima oară, iar luni, 4 octombrie, cel de 9.

Carantinarea Capitalei nu este însă luată în calcul, a declarat, luni seară, șeful DSU, Raed Afarat, când a fost întrebat de acest subiect.

„Se evită totuşi carantinarea unei capitale care ar avea un impact major la acest moment. (…) Nu am carantinat-o nici altădată, doar că noi sperăm ca oamenii să respecte totuşi măsurile care se recomandă ca să reuşim să controlăm situaţia ”, a răspuns şeful DSU, la finalul ședinței de guvern de luni, potrivit Mediafax.

Ce restricții sunt în vigoare în București

De duminică, 3 octombrie, mai multe restricții au intrat în vigoare, iar cele mai multe dintre ele îi vizează pe oamenii nevaccinați.

Masca de protecție este obligatorie în spațiile aglomerate. A intrat în vigoare și carantina de noapte, valabilă pentru persoanele nevaccinate, care nu mai pot ieși din case după ora 20.00, decât cu un motiv întemeiat.

Restaurantele și cafenelele sunt deschise, dar doar până la ora 24.00, iar accesul este permis doar celor care sunt vaccinați sau trecuți prin boală, care prezintă certificatul verde. O măsură care vizează toată lumea este faptul că magazinele se închid de la 22.00.

Libertatea