Replica lui Ciolacu pentru Cîțu: „Echipa câștigătoare e, de fapt, echipa ucigătoare”

Replica lui Ciolacu pentru Cîțu: „Echipa câștigătoare e, de fapt, echipa ucigătoare”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a lansat, marți, de la tribuna Parlamentului o serie de atacuri la adresa premierului Florin Cîțu, despre care spune că în urma Congresului PNL a ajuns șef peste „un hoit politic”.

„Azi facem dreptate pentru români: guvernul Cîțu va pleaca acasă. Domnule premier, trebuie să plecați azi, pentru că nici nu ați început să guvernați, 9 luni v-ați bătut ca chiorii pentru șefia PNL. Azi ați ajuns șef peste un hoit politic. PNL începe să miroasă a PNȚCD. Ați distrus țara în lupta voastră pentru ciolan. Echipa câștigătoare este, de fapt, echipa ucigătoare. Ați jucat golf cu viețile românilor. Sub patronajul lui Iohannis și al PNL, românii mor carbonizați în spitale”, a declarat Marcel Ciolacu, marți, în Parlament, în ziua când se votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Liderul social-democraților a continuat atacul la adresa premierului.

„Nu sunteți fantastic. Nu sunteți wow. Sunteți doar total rupt de realitate și de problemele oamenilor. Nu cu o sută de lei ca Ceaușescu o să vă salvați. Nu merge! Ați ajuns cel mai detestat om din România! Acasă! Am înțeles cu toții că nu știți cât costă pâinea, pentru că nu consumați. Între noi fie vorba, chiar sunt curios ce consumați dumneavoastră, poate ne spuneți azi!”, a mai punctat Marcel Ciolacu.

Pentru ca Executivul să fie demis, sunt necesare 234 de voturi în favoarea moţiunii. PSD va vota la vedere moţiunea de cenzură, iar social-democraţii au făcut apel şi la aleşii celorlalte partide să voteze, la rândul lor, pentru demiterea Guvernului Cîţu. Liderii PSD, USR şi AUR au anunţat că vor vota moţiunea, iar cele trei partide ar aduna împreună aproximativ 280 de voturi.

Libertatea