Replica unui supraviețuitor al Holocaustului pentru un blogger care a comparat restricțiile pentru nevaccinați cu persecuțiile naziste

Replica unui supraviețuitor al Holocaustului pentru un blogger care a comparat restricțiile pentru nevaccinați cu persecuțiile naziste

Gidon Lev, în vârstă de 86 de ani, a vorbit într-un clip video postat pe TikTok despre experiența pe care a trăit-o în timpul Holocaustului, ca reacție față de postarea unui blogger american care a făcut o paralelă între cerințele pentru dovada de vaccinare anti-COVID și persecuțiile naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit G4media.

Joe Rogan, un celebru blogger și comediant, a postat în urmă cu câteva zile pe Instagram un clip video în care vorbea despre libertatea oamenilor și compara campania de vaccinare din Statele Unite cu Holocaustul. Clipul său a ajuns la mai mulți oameni și a adunat aproape 6 milioane de vizualizări.

În replică, Lev l-a acuzat pe Rogan că „nu promovează deloc libertatea”, ci ura.

”Domnule Joe Rogan, îmi pare rău că trebuie să citesc asta. Sunt un supraviețuitor al Holocaustului în vârstă de 86 de ani și am văzut videoclipul dumneavoastră despre libertatea americană și vaccinul COVID-19. Ați inclus imagini ale Holocaustului și ale lui Adolf Hitler, monstrul care mi-a ucis tatăl, 26 de membri ai familiei mele și șase milioane de evrei și alții în camere de gazare, în șanțuri, în fața plutoanelor de execuție și chiar în camioane de gazare”, a transmis Gidon Lev.

“Vreți să vorbiți despre libertate? Absolut nu promovați libertatea, ci promovați ura, antisemitismul și, probabil, chiar mai multă violență și ură în mod constant. Ar trebui să ne cereți scuze tuturor, să eliminați imediat videoclipul. Este dezgustător, necugetat și neglijent și sunt șocat de lipsa dumneavoastră de sensibilitate”, a adăugat Lev.

@thetrueadventures

Dear ##joerogan from a ##holocaustsurvivor ? ##foryoupage ##stopcomparing ##neveragain ##fypシ ##fyp ##istandwithgidon ##getvaccinated ##stophate ##jewish

♬ Stories 2 – Danilo Stankovic

Deși Rogan nu vorbește despre atrocitățile naziste în clipul său, filmările istorice ale ghetourilor evreiești din Europa și militari naziști în marș, printre alte imagini, sunt însoțite de vocea lui Rogan dintr-un episod de podcast recent.

View this post on Instagram

O postare distribuită de Joe Rogan (@joerogan)

Lev s-a născut în 1935 la Karlsbad – Karlovy Vary, pe atunci în Cehoslovacia. A fost deportat în lagărul de concentrare Theresienstadt în 1941 împreună cu părinții săi. Mama sa a supraviețuit, dar tatăl său a fost trimis la Auschwitz și a murit în timpul marșurilor morții când lagărul a fost evacuat de naziști înainte de sosirea trupelor sovietice.

Lev a supraviețuit Holocaustului și a fost eliberat din lagăr la vârsta de 10 ani în 1945. A ajuns la Toronto, Canada, înainte de a enigra în Israel în 1959.

El este autorul cărții ”Adevăratele aventuri ale lui Gidon Lev: Golan, Supraviețuitor al Holocaustului, Optimist”, pe care a scris-o împreună cu Julie Gray.

Foto: Facebook Gidon Lev

Libertatea