Republica Moldova l-a convocat pe ambasadorul Rusiei, după ce un general rus a vorbit despre invadarea Transnistriei

Republica Moldova l-a convocat pe ambasadorul Rusiei, după ce un general rus a vorbit despre invadarea Transnistriei

Republica Moldova l-a convocat vineri pe ambasadorul rus la Chişinău, Oleg Vasnețov, după ce, un general rus, comandantul adjunct al Districtului Militar Central, a vorbit despre invadarea Transnistriei, unde „există fapte de oprimare a populației de limbă rusă”, informează Agerpres.

Ministerul de externe de la Chişinău l-a convocat pe ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov, căruia i-a transmis îngrijorarea profundă față de afirmațiile făcute de oficialul rus, arată un comunicat al MAIE.

Republica Moldova califică aceste declarații drept nefondate și în contradicție cu poziția Federației Ruse de susținere a suveranității și integrității teritoriale a țării noastre, în frontierele recunoscute la nivel internațional.

MAIE:

Totodată, în cadrul întrevederii a fost reiterat faptul că Republica Moldova, conform Constituției sale este un stat neutru și exprimată solicitarea ca acest principiu să fie respectat de toți actorii internaționali, inclusiv de către Federația Rusă, a mai transmis ministerul de externe de la Chişinău.

Reacţia Chişinăului vine după ce generalul maior Rustam Minnekaev, comandantul adjunct al Districtului Militar Central, a declarat că armata rusă intenționează să stabilească controlul deplin asupra Donbasului și a sudului Ucrainei, precum și să ofere un coridor terestru către Crimeea.

Controlul asupra sudului Ucrainei este o altă cale de ieșire în Transnistria, unde există și fapte de oprimare a populației de limbă rusă.

Rustam Minnekaev

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Libertatea