Restricțiile de circulație din timpul nopții reintră în vigoare la Barcelona și în mai multe orașe din Catalonia

Restricțiile de circulație din timpul nopții reintră în vigoare la Barcelona și în mai multe orașe din Catalonia

Curtea Superioară de Justiție din Catalonia a autorizat astăzi reinstituirea interdicției de circulație în timpul nopții, între orele 1:00 și 6:00, în mai multe orașe din regiunea spaniolă, inclusiv la Barcelona, potrivit AFP, citată de News.ro. Decizia a fost luată în condițiile în care această parte a Spaniei se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de COVID-19.

Restricțiile de circulație intră în vigoare în acest sfârșit de săptămână și au fost impuse pentru o săptămână, până la data de 23 iulie. Vizate sunt orașele cu peste 5.000 de locuitori, în care incidența depășește 400 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile. Măsurile vor fi valabile și pentru orașele și satele care se află în apropierea municipalităților care îndeplinesc aceste criterii.

Astfel, aproximativ 80% dintre locuitorii Cataloniei ar fi afectați de aceste noi restricții, potrivit El Pais, adică aproximativ șase milioane de persoane.

Regiunea spaniolă se confruntă o creștere în ritm alarmant a ratei de incidență a îmbolnăvirilor, care a ajuns, în ultimele 14 zile, la 1.107 cazuri la 100.000 de locuitori, conform datelor anunțate pe 15 iulie.

Cei mai afectați de noul val de infectări sunt tinerii, care până de curând nu s-au încadrat într-una dintre categoriile eligibile pentru vaccinare.

Datele transmise astăzi de autoritățile din Catalonia și citate de El Pais arată că, în prezent, în spitalele din regiune sunt internați 1.349 de pacienți cu COVID-19, cu 94 mai mulți decât în ziua precedemtă și dublu față de spitalizările din urmă cu o săptămână. 259 de pacienți se află la terapie intensivă, cu 22 mai mulți față de joi. Totul, în contextul în care în ultimele 24 de ore, au fost confirmate aproape 9.500 de noi cazuri de infectare. Autoritățile sanitare catalane vorbesc despre o transmitere comunitară greu de controlat.

Restricții au fost impuse și în alte regiuni din Spania. În 32 de orașe din Valencia, justiția a autorizat, luni, instituirea interdicției de circulație în timpul nopții între orele 1:00 și 6:00, iar reuniunile sunt limitate la 10 persoane.

Puțin peste 60% din populația Spaniei a primit până acum cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19, în timp ce 48,4% dintre locuitori sunt vaccinați cu schema completă. Potrivit strategiei spaniole de vaccinare, imunizarea a început cu persoanele de peste 80 de ani și a trecut treptat la alte categorii de vârstă, ajungând până la persoanele de 30-39 de ani.

Foto: Hepta

Libertatea