Rezultatele finale de la BAC 2022, sesiunea de toamnă, au fost publicate. Cu cât a crescut rata de promovare

Rezultatele finale de la BAC 2022, sesiunea de toamnă, au fost publicate. Cu cât a crescut rata de promovare

Rezultatele finale la sesiunea august-septembrie de la BAC 2022, după soluționarea contestațiilor, au fost publicate de Ministerul Educației. Promovabilitatea a crescut cu aproape 3% față de notele dinaintea contestațiilor, anunță ministrul Sori Cîmpeanu.

Rezultatele finale pentru a doua sesiune de Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă, au fost publicate duminică, 3 septembrie, pe site-ul Ministerului Educației.

Rezultatele elevilor la Bacalaureat 2022 sunt anonimizate, astfel că elevii trebuie să introducă pe site-ul bacalaureat.edu.ro codul primit de la școală pentru a-și afla nota.

„Rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de Bacalaureat 2022 (după soluționarea contestațiilor) este 35,4%, în creștere cu aproape 3% față de rezultatele inițiale (32,5%)”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe Facebook.

35,4% este cea mai ridicată rată de succes consemnată pentru acest tip de sesiune din anul 2009 până în prezent.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu:

Potrivit acestuia, s-a înregistrat totodată o creștere cu 2,5% a promovabilității, comparativ cu sesiunea de toamnă a anului trecut.

Ministrul a mai precizat că 10.092 de candidați au promovat examenul BAC 2022, sesiunea de toamnă, cu 821 mai mulți, față de prima afișare a rezultatelor.

Libertatea