Roger Federer: „Trebuie să mă retrag de la Jocurile Olimpice de la Tokyo”

Roger Federer: „Trebuie să mă retrag de la Jocurile Olimpice de la Tokyo”

Roger Federer a anunţat, marţi, că nu va evolua la turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Elveţianul a invocat o accidentare la genunchi din timpul sezonului de iarbă, informează News.ro.

„Din păcate, în timpul sezonului de iarbă, am suferit din nou o problemă la genunchi şi am acceptat că trebuie să mă retrag de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sunt foarte dezamăgit, deoarece a fost o onoare şi un punct culminant al carierei mele de fiecare dată când am reprezentat Elveţia”, a scris Federer, pe Twitter.

„Am început deja recuperarea în speranţa de a reveni în circuit mai târziu, în această vară. Îi doresc multă noroc întregii echipe elveţiene şi o voi încuraja cu putere de la distanţă. Ca întotdeauna, Hopp Schwiz!”, a adăugat Federer, vicecampion olimpic în 2012.

Roger Federer, cap de serie numărul 6, a fost eliminat de polonezul Hubert Hurkacz, cap de serie numărul 14, în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon.

Elveţianul va împlini 40 de ani la 8 august, ziua în care se închid Jocurile Olimpice de la Tokyo.

pic.twitter.com/ngIlD6MYew

— Roger Federer (@rogerfederer) July 13, 2021

La sfârşitul lunii iunie, Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, anunța că nicio sportivă din România nu va participa în turneul feminin de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Libertatea