Român fără adăpost împușcat de polițiști, într-un parc din München. Patru gloanțe l-au lovit în plin

Român fără adăpost împușcat de polițiști, într-un parc din München. Patru gloanțe l-au lovit în plin

Polițiștii germani au tras asupra unui român, în Englischen Garten din München, apoi tot ei i-au acordat acestuia primul ajutor, reușind să-l salveze, relatează Bild, citat de Ziarul Românesc.

Totul s-a pe 7 iulie, la ora 17.55. Potrivit poliției, un bărbat a scos un „obiect confecționat artizanal, asemănător cuțitului”, în timp ce polițiști în civil verificau identitatea bărbatului. Acesta a îngenuncheat apoi pe pământ și a scos un pistol din plastic care părea real.

Zeci de polițiști au securizat zona unde a fost împușcat românul. Foto: Bild / Karl Keim

Ofițerii l-au împușcat pe bărbat de patru ori. Un glonț l-a lovit în zona pieptului. Doborât, el a rămas nemișcat pe jos câteva minute. Polițiștii i-au acordat primul ajutor până la sosirea ambulanței. Un elicopter de poliție a fost solicitat și a acesta a zburat peste Parcul Englez timp de câteva minute.

La ora 18.33, atacatorul rănit a fost dus la ambulanță pe o targă și apoi transferat la o clinică. Acolo a fost operat. Starea actuală de sănătate e stabilă.

Poliția a confirmat că bărbatul nu are reședință permanentă și e un român în vârstă de 38 de ani.

A fost deschisă o anchetă care să stabilească motivele pentru care ambulanța a venit după 30 de minute, în condițiile în care românul ar fi putut muri imediat, împușcat în piept.

Dar un polițist dintre cei care au tras i-a acordat primul ajutor și a reușit să îl țină în viață până la sosirea medicului de urgență. Polițistul i-a pus chiar și o perfuzie rănitului și i-a salvat viața.

„Urgențele din zona de deservire a unei stații de ambulanță ar trebui, în general, să poată fi atinse în cel mult douăsprezece minute de la plecare […]”, spune legea privind serviciul de salvare.

Libertatea