Rușii și-au tatuat pe braț codul QR de vaccinare, ca să poată intra în baruri, dar ordinul a fost revocat

Rușii și-au tatuat pe braț codul QR de vaccinare, ca să poată intra în baruri, dar ordinul a fost revocat

O companie de tatuaje din capitala Rusiei, Moscova, oferă oamenilor posibilitatea să-și tatueze temporar codul QR care demonstrează că s-au vaccinat împotriva COVID-19 sau au fost testați negativ, astfel încât să poată intra în restaurante, baruri și cafenele. Între timp, primăria Moscovei a anunțat că va revoca acest decret, relatează The Moscow Times, citat de Digi 24.

Această idee a fost pusă în practică la Moscova, după ce autoritățile au introdus un pașaport sanitar obligatoriu la intrare în restaurante, baruri și cafenele, cu scopul de a limita răspândirea tulpinii Delta.

Ideea aparține unei companii de livrări de mâncare, Delivery Club, realizată în colaborare cu Everink Tattoo, un salon de tatuaje.

„Am vrut să facem mai amuzantă prezentarea codurilor QR în locațiile din oraș”, au precizat reprezentanții Delivery Club, prin intermediul unui comunicat de presă. 

Astfel tatuajele care conțin codul QR îi vor scuti pe moscoviți de efortul de a avea telefonul la îndemână, scanarea putând fi realizată direct de pe braț.

Tatuajele sunt temporare, țin aproximativ două săptămâni și pot fi comandate online.

Ele se realizează pe baza adeverinței care atestă vaccinarea sau cu dovada unui test PCR COVID negativ. La intrarea în restaurante, baruri sau cafenele scanarea codului QR trebuie să fie însoțită și de un act de identitate.

Tatuajul costă 560 de ruble, adică aproximativ 8 dolari, iar amatorii au posibilitatea de a alege între șase modele, dintre care unul cu flori și un altul pe care scrie „Cred în tine”. 

Primăria orașului Moscova a anunțat, vineri, că locuitorilor urbei și turiștilor nu li se va mai cere să prezinte codul QR pentru accesul în restaurante, cafenele și baruri.

Decretul de revocare a controversatei măsuri intră în vigoare începând de luni, 19 iulie, la trei săptămâni după lui punerea în aplicare.

Conform decretului, discotecile, cluburile de karaoke și sălile de joacă pentru copii vor putea funcționa normal, începând cu 19 iulie.

Moscova a apelat la aceste măsuri restrictive, care au intrat în vigoare la finele lunii iunie, pentru a împiedica răspândirea noi variante a coronavirusului, Delta. 

FOTO: Profimedia

Libertatea