Rușii vor să-și facă propria variantă de Wikipedia. Putin: „Informații obiective, prezentate frumos, cu talent”

Rușii vor să-și facă propria variantă de Wikipedia. Putin: „Informații obiective, prezentate frumos, cu talent”

Rusia are nevoie de proiecte educaționale care să conțină informații obiective, aprofundate și, în același timp, prezentate cu talent, a declarat președintele rus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu directorul general al Societății Cunoașterii, Mihail Dreval, scrie site-ul oficial al Kremlinului. Liderul de la Moscova a aprobat realizarea unei alternative rusești pentru Wikipedia, enciclopedia generală disponibilă pe Internet în mai multe limbi, cu conținut ce poate fi utilizat liber și dezvoltat de orice persoană.

„Bineînțeles, informațiile obiective, importante, aprofundate și chiar prezentate frumos, cu talent, sunt la mare căutare, dar este imposibil să folosești doar o Wikipedia”, a afirmat Putin.

„Noi înșine cunoaștem calitatea acestor informații. Când există oameni talentați care sunt experți în ale căror opinii se poate avea încredere, asta valorează mult”, a completat liderul de la Kremlin, care a aprobat crearea platformei alternative la Wikipedia.

Dreval i-a spus lui Putin că membrii Societății Cunoașterii, împreună cu elevi, profesori și oficiali din toată Rusia lucrează la crearea unei Wikipedia ruse „alternative”. 

În urmă cu două săptămâni, un tribunal din Moscova a amendat organizația caritabilă non-profit Wikimedia cu suma de 3 milioane de ruble pentru șapte articole din Wikipedia cu „date false despre operațiunea specială în Ucraina, evenimentele de la Bucha și Mariupol”.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Foto: Kremlin.ru

Libertatea