„S-a atașat iremediabil de această rasă”. Ce se întâmplă cu câinii Reginei Elisabeta a II-a

„S-a atașat iremediabil de această rasă”. Ce se întâmplă cu câinii Reginei Elisabeta a II-a

Când regina Elisabeta a II-a a murit joi, la vârsta de 96 de ani, suverana a lăsat în urmă nu doar națiunea îndoliată și membrii familiei îndurerați, ci și pe cei patru tovarăși canini. Cel mai probabil, cățeii vor fi adoptați de Prințesa Anne și Prințul Andrew, scrie CNN.

De-a lungul vieții sale, Elisabeta a II-a a fost fotografiată în mod obișnuit jucându-se cu corgii ei galezi, o rasă de câini de a căror „energie și spirit neîmblânzit s-a îndrăgostit iremediabil” și care a devenit sinonimă cu monarhul. A avut peste 30 de exemplare!

Potrivit American Kennel Club, regina avea doi corgi Pembroke, Muick și Sandy, o corcitură de corg, pe veteranul Candy, și cockerul spaniel Lissy, care s-a alăturat „găștii” în ianuarie.

Joe Little, biograf regal și director al revistei Majesty, a declarat că bănuiește că animalele vor fi îngrijite, pentru moment, de personalul Casei Regale, apoi vor fi adoptați de Prințesa Anne și Prințul Andrew.„Prințesa a avut câini din rasa corg galez în trecut”, a explicat el. 

De la Dookie, la Susan și Willow

Pasiunea Reginei pentru câini datează din copilărie, când s-a atașat de Dookie, câinele tatălui ei, regele George al VI-lea.

Apoi, în 1944, când a împlinit 18 ani, i-a fost dăruită Susan, o cățelușă corg galez, care a avut onoarea de a fi luată de regină în luna sa de miere, în 1947.

Susan a murit în ianuarie 1959, dar monarhul a continuat să dețină zeci de corgi galezi în timpul vieții. 

Regina, în 2020, în mașină cu unul dintre cățeii ei. Foto: Profimedia

Willow, care a murit la 14 ani, a apărut alături de ea în filmulețul pe care l-a filmat cu actorul Daniel Craig, alias James Bond, pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra., din 2012.

Foto: Profimedia

Libertatea