Șapte persoane suspecte au fost arestate în apropiere de locul unde se desfășoară summitul G7

Șapte persoane suspecte au fost arestate în apropiere de locul unde se desfășoară summitul G7

Trei femei și patru bărbați au fost arestați joi în apropiere de Golful Carbis din districtul Cornwall, locul unde se desfășoară summitul Grupului ţărilor puternic industrializate (G7), informează BBC News.

Poliția britanică a oprit joi două mașini, o dubă și un autoturism, și, în urma perchezițiilor, au fost găsite mai multe grenade fumigene și cutii cu vopsea.

Trei persoane, un bărbat de 30 de ani din Londra, o tânără de 21 de ani din Țara Galilor și un tânăr de 20 de ani din Bournemouth, au fost arestate pentru că intenționau să folosească materialele găsite asupra lor cu scopul de a provoca daune asupra bunurilor publice.

Alte patru persoane, doi bărbați din Londra de 25, respectiv 27 de ani, o femeie de 45 de ani tot din capitala britanică și o altă tânără de 26 de ani din Epsom, au fost arestate pentru că intenționau să perturbe un eveniment public.

Cei șapte britanici pregăteau proteste violente faţă de summitul G7 care are loc în districtul Cornwall.

Grenadele și vopseaua au fost confiscate, iar mașinile au rămas în custodia poliției britanice.

Liderii lumii s-au reunit la Cornwall pentru un summit care va duta trei zile, temele principalele fiind încheierea pandemiei şi abordarea schimbărilor climatice.

Totodată, liderii își vor lua angajamentul să distribuie un miliard de doze de vaccinuri anti-COVID-19 ţărilor sărace.

Libertatea