Șase momente în care Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a arătat că are simțul umorului

Șase momente în care Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a arătat că are simțul umorului

Rolul reginei în viața publică a fost strict coregrafiat, iar suverana a trebuit adesea să arate seriozitate. Chiar și așa, în ultimii ei ani, Regina și-a arătat simțul umorului în cadrul anumitor evenimente publice, notează BBC.

Ceaiul de la ora cinci, alături de ursul Paddington

Ca parte a sărbătoririi Jubileului de Platină din iunie, regina a fost filmată luând ceaiul cu Ursul Paddington, un personaj emblemtatic din literatura engleză, în cadrul scenetei care a deschis petrecerea difuzată de BBC la Palatul Buckingham, marcând cei 70 de ani de domnie.

Când festivitățile erau pe cale să înceapă, Ursul Paddington i-a oferit gustarea lui preferată, un sandviș cu marmeladă. „Întotdeauna țin unul în caz de urgență”, a spus el, scoțând un sandviș de sub celebra lui pălărie roșie.

„La fel și eu”, a răspuns Regina, deschizându-și geanta neagră și scoțând-ul pe a ei.

Întâlnirea cu James Bond, la jocurile Olimpice de la Londra

În cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, Regina și-a făcut o intrare dramatică cu ajutorul unei alte embleme britanice, James Bond.

În cadrul unei scenete create de regizorul Danny Boyle, regina a primit o vizită de la agentul 007 interpretat de actorul Daniel Craig, la Palatul Buckingham, înainte ca cei doi să plece împreună cu elicopterul.

Câteva clipe mai apoi, în aceeași scenetă, regina pare să sară cu parașuta din elicopter pentru a ateriza pe Stadionul Olimpic, în uralele zecilor de mii de spectatori.

Clipul promoțional pentru jocurile Invictus, alături de prințul Harry

În 2016, Regina a apărut într-un alt videoclip viral, de data aceasta împreună cu nepotul ei, Prințul Harry, pentru a promova Jocurile Invictus, un eveniment sportiv dedicat veteranilor răniți în teatrele de operațiuni.

Cei doi au vizionat un mesaj video de la fostul președinte american și prima doamnă Barack și Michelle Obama, care i-au lansat prințului Harry o provocare sportivă.

Regina a rămas neimpresionată. „Oh, pe bune, te rog”, a spus atunci suverana.

Momentul tăierii tortului cu o sabie de ceremonie

Regina a tăiat multe prăjituri în timpul vieții, iar într-una dintre dăți a făcut acest lucru cu o sabie de ceremonie. Ea a încercat metoda neobișnuită la un eveniment caritabil din Cornwall, la care participa alături de Camilla, actuala Regină Consoartă și Kate Middleton, Ducesa de Cornwall și Cambridge.

At an event last summer, Queen Elizabeth II insisted on cutting a cake using a ceremonial sword.When told there was a knife available instead, the monarch replied, “I know there is! This is something that is more unusual.” https://t.co/qhA3Ky9S7g pic.twitter.com/wTJWDl6DG3

— ABC News (@ABC) September 9, 2022

Când un voluntar i-a reamintit că era disponibil un cuțit standard, Regina nu a vrut să renunțe la sabie.

„Știu că este”, a replicat ea, continuând să strângă în mână sabia. „Dar așa este mai neobișnuit”.

Apariția neașteptată în fotografia unor sportive din Australia

În 2014, două jucătoare de hochei din Australia au rămas mască când în fotografia pe care și-au făcut-o la Jocurile Commonwealth de la Glasgow, au observat-o pe Regină, zâmbind, în fundalul fotografiei.

Jayde Taylor a postat prima imagine pe Twitter, iar forografia a devenit imediat virală.

Queen Elizabeth photobomb. http://t.co/5OF6aDhGlT pic.twitter.com/g1EbC7H05N

— They Might Be Giants (@tmbg) July 24, 2014

Regina și prințul Phillip, amuzați după ce evenimentul la care participau a fost întrerupt de un roi de albine

Regina a fost însoțită de soțul ei, regretatul duce de Edinburgh, la mii de angajamente oficiale.

Dar în timpul unei evaluări militare la Castelul Windsor în 2003, un roi de albine a perturbat desfășurarea normală a evenimentului. Cuplul regal s-a amuzat de întâmplare, iar momentul a fost surprins de fotograful Chris Young.

„A fost un moment uman”, a spus el pentru BBC. „Ea chicotea ca o fetiță și râdea și el”.

Libertatea