Satu Mare, primul județ din România care intră în scenariul galben. Mai multe localități din județ sunt deja în carantină

Satu Mare, primul județ din România care intră în scenariul galben. Mai multe localități din județ sunt deja în carantină

Judeţul Satu Mare a intrat luni în scenariul galben, după ce rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 2,53 la mia de locuitori, potrivit Digi24. Totodată, mai multe localități din județ se află în scenariul roșu, având o incidență de peste 3 la mia de locuitori.

Rata de infectare cu noul coronavirus a urcat de la 2,36, cât era duminică, la 2,53, potrivit bilanțului anunțat luni de autorități. În ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost raportate 75 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Judeţul Satu Mare a intrat în scenariul galben, având o incidenţă a infectărilor, cumulate la 14 zile, de 2,53 cazuri la mia de locuitori, potrivit Digi24.

Rata de infectare din toate județele, luni, 13 septembrie

Incidența cazurilor de COVID a crescut și la nivelul municipiului Satu Mare, care a depășit pragul de două cazuri la mia de locuitori.

În Negrești-Oaș, potrivit documentului publicat de CJSU, incidența a depășit deja patru cazuri la mia de locuitori.

Nu sunt singurele localități cu incidențe ridicate. Unele localități, puse sub carantină, au depășit opt cazuri la mia de locuitori.

Cea mai mare incidență este înregistrată în Târșolț, localitate care are peste 12 cazuri la mia de locuitori.

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat vineri seară, la Digi24, că a semnat ordine de carantinare pentru mai multe localități din județul Satu Mare, unde rata de incidență a cazurilor de COVID a depășit 6 la mie. Sunt primele localități care intră în carantină în acest nou val al pandemiei.

Potrivit Prefecturii Satu Mare, este vorba despre instituirea carantinei zonale pentru comunele Bixad, Călinești-Oaș, Gherța-Mică, Turț, Batarci, Cămărzana și Târșolț, așadar, 7 localități.

Libertatea