Șef al Comisiei de Apărare din Duma de Stat rusă: „SUA fac totul pentru a începe Al Treilea Război Mondial”. Ce spune despre un atac nuclear

Șef al Comisiei de Apărare din Duma de Stat rusă: „SUA fac totul pentru a începe Al Treilea Război Mondial”. Ce spune despre un atac nuclear

Rusia este gata să fie prima care lansează un atac nuclear „dacă există o amenințare reală la adresa existenței sale”, a declarat Alexei Juravlev, prim-adjunct al Comitetului de Apărare al Dumei de Stat, într-un interviu pentru agenția URA.

În opinia sa oficialului rus, Statele Unite provoacă Rusia să facă un astfel de pas ”cu toată puterea”. „Rusia poate lansa primul atac nuclear. Acest lucru se va întâmpla dacă există o amenințare la adresa existenței Federației Ruse”, a întărit Alexei Juravlev.

El a mai afirmat că „astăzi, Statele Unite fac totul pentru a începe Al Treilea Război Mondial”, dar „nu pe teritoriul lor”. „Vor încerca, în continuare, să atragă întreaga Europă într-un conflict cu Rusia și vor încerca, de asemenea, să aprindă și situația din Asia”, a spus deputatul rus.

Președintele Dumei de Stat a Rusiei, Viacheslav Volodin, a spus, recent, că „o lovitură nucleară din partea Federației Ruse este posibilă doar ca răspuns”.

În același timp, publicația britanică Daily Mail a raportat că președintele rus Vladimir Putin ar putea ordona folosirea armelor nucleare, însă, în același timp, „anturajul lui Putin va ignora ordinul acestuia, pentru că ei cred că este bolnav în fază terminală”. Șeful serviciilor secrete din Ucraina a declarat, pentru Sky News, că „Putin e grav bolnav, o lovitură de stat este deja în desfășurare”.

La rândul său, Financial Times susține că reprezentanții țărilor occidentale au început să se îndoiască de disponibilitatea Rusiei de a folosi arme nucleare tactice în Ucraina. Țara agresor ar fi ajuns la concluzia că acesta ar fi un preț prea mare pentru ei din cauza reacției Occidentului la un astfel de curs al evenimentelor.

Încă de pe 27 februarie, Vladimir Putin a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Foto: EPA

Libertatea