Șefa Electrica, revocată din funcție. Cine e noul director general interimar

Șefa Electrica, revocată din funcție. Cine e noul director general interimar

Consiliul de Administraţie al societăţii Electrica a decis, joi, 5 mai, revocarea din funcţia de director general a Corinei Popescu, începând cu data de 16 mai, şi numirea în locul său, interimar, a lui Alexandru-Aurelian Chiriţă, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti și preluat de Agerpres.

„Electrica informează acţionarii şi investitorii asupra faptului că, în cadrul şedinţei din data de 5 mai 2022, Consiliul de Administraţie al Societăţii a hotărât revocarea doamnei Georgeta-Corina Popescu din funcţia de director general, fără justă cauză, începând cu data de 16 mai 2022, aceasta reprezentând ultima zi în care contractul de mandat produce efecte”, se menţionează în raport.

Totodată, CA a hotărât numirea lui Alexandru-Aurelian Chiriţă în funcţia de director general interimar, începând cu data de 17 mai 2022, pentru o perioadă de 3 luni „sau până la numirea unui nou director general, respectiv până la revocare, oricare dintre aceste date intervine prima, cu posibilitatea revocării mandatului acordat oricând în perioada de 3 luni”.

CA a solicitat Comitetului de Nominalizare şi Remunerare demararea cu celeritate a unui proces de recrutare pentru poziţia de director general.

Fostul secretar de stat în Ministerul Energiei Corina Popescu fusese desemnată, începând cu data de 1 februarie 2019, în funcţia de director general al companiei Electrica, pentru un mandat de 4 ani. 

Libertatea