Șeful serviciului de informații din Bosnia, reținut. Este suspectat că și-a falsificat diploma universitară

Șeful serviciului de informații din Bosnia, reținut. Este suspectat că și-a falsificat diploma universitară

Directorul Agenției de Informații din Bosnia Herțegovina, Osman Mehmedagici, este acuzat de abuz de serviciu, fals în acte și spălare de bani. El a fost reținut, miercuri, de poliția din Sarajevo, notează Euractiv, potrivit Digi 24.

Operațiunea
este parte a unei investigații care vizează validitatea diplomei
sale universitare, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului
de Interne, Mirza
Hadžiabdicć.
Pe de altă parte, acuzațiile de spălare a banilor au legătură cu
achiziționarea unei case din Sarajevo.

Recent, în ancheta legată de diploma universitară a lui Mehmedagici a fost arestat și directorul Universității Americane din Tuzla, Denis Prcić. El este acuzat de favorizarea infractorului.

Diploma pe care șeful Agenției de Informații din Bosnia Herțegovina a obținut-o la o universitate privată din Banja Luka a fost anulată de Inspectoratul școlar al Republicii Srpska – entitatea sârbă care face parte din Bosnia Herțegovina – pe motiv că Mehmedagici nu a trecut toate examenele. Ulterior, el a prezentat o diplomă de la Universitatea Americană, condusă de Denis Prcić.

Osman Mehmedagić a fost ales în funcția de director al Agenției de Informații, ca apropiat al președintelui Partidului bosniac de acțiune democratică, care a cerut un nou mandat de cinci ani pentru el după expirarea primului.

Foto: EPA

Libertatea