Serena Williams, învinsă în turul trei la US Open. Mesajul emoționant după ultimul meci al carierei: „Sunt lacrimi de fericire”

Serena Williams, învinsă în turul trei la US Open. Mesajul emoționant după ultimul meci al carierei: „Sunt lacrimi de fericire”

Serena Williams a fost învinsă, vineri seara, în turul al treilea de la US Open, de australianca Ajla Tomljanović. Pentru Serena a fost ultimul meci oficial în circuitul WTA. Americanca împlinește luna aceasta 41 de ani și și-a anunțat deja retragerea după US Open, potrivit The Sun.

Serena Williams pleacă din tenisul profesionist cu 23 de titluri de Grand Slam şi 73 de turnee câștigate.

Sportiva a fost eliminată noaptea trecută din US Open de Ajla Tomljanovic, ratând ceea ce ar fi însemnat un record de 24 de titluri de Grand Slam la simplu. Meciul a durat trei ore şi cinci minute și s-a încheiat cu scorul 7-5, 6-7 (4), 6-1.

Fostul număr unu mondial a salvat cinci mingi de meci în ceea ce s-a dovedit a fi ultimul game, dar nu a putut să o oprească pe a șasea.

“Le mulţumesc tuturor celor care sunt aici, care au fost alături de mine atât de mulţi ani, decenii. Totul a început cu părinţii mei. Ei merită totul. Le sunt recunoscătoare. Acestea sunt lacrimi de fericire. Şi eu nu aş fi Serena dacă nu era Venus. Ea este motivul pentru care Serena Williams există. A fost frumos. A fost cea mai incredibilă călătorie din viaţa mea”, a spus Serena Williams după meci.

Williams, care a jucat primul ei meci de tenis profesionist în 1995, la vârsta de 14 ani, a salutat calm stadionul, după meci, în timp ce în difuzoare se auzea hit-ul „Simply The Best” al Tinei Turner.

În ceea ce priveşte titlurile din circuitul WTA, lider în clasamentul all-time este Martina Navratilova, cu 167, urmată de Chris Evert – 157, Steffi Graf – 107, Margaret Court – 92 şi pe cinci este Serena Wiliams, cu 73.

A fost în opt perioade liderul WTA, în intervalul 2002-2017, în total 319 săptămâni.Serena Williams şi-a încheiat cariera cu un bilanţ de 858 de meciuri câştigate şi 156 pierdute.

În plus, Serena Williams a câştigat patru medalii de aur la Jocurile Olimpice.

A speech worth of the ?@serenawilliams | #USOpen pic.twitter.com/0twItGF0jq

— US Open Tennis (@usopen) September 3, 2022

Libertatea