Și-au dat în judecată fiul și pe soția acestuia pentru că nu au primit un nepot. Ce despăgubiri cere cuplul din India

Un cuplu din statul Uttarakhand din nordul Indiei și-a dat în judecată singurul fiu, dar și pe soția acestuia pentru că nu le-a dăruit un nepot în cei șase ani de relație, potrivit BBC. Plângerea celor doi soți care se simt singuri va fi examinată de un tribunal din India pe 17 mai.

Sanjeev și Sadhana Prasad, în vârstă de 61 și 57 de ani, spun că și-au folosit economiile crescându-și fiul, plătind pentru pregătirea sa de pilot, precum și pentru o nuntă imensă.

Ei cer despăgubiri în valoare de aproape 650.000 de dolari dacă soția fiului său nu le va dărui un nepot în curs de un an. Procesul extrem de neobișnuit a fost intentat pe motiv de „hărțuire mentală”.

Prasad a spus că și-a cheltuit toate economiile pe fiul său, trimițându-l în SUA în 2006 la o școală de piloți care a costat 65.000 de dolari. S-a întors în India în 2007, dar și-a pierdut slujba, iar familia lui a trebuit să-l sprijine financiar mai bine de doi ani.

Shrey Sagar, în vârstă de 35 de ani, și-a găsit în cele din urmă un loc de muncă ca pilot. Părinții lui spun că i-au aranjat căsătoria cu Shubhangi Sinha, acum în vârstă de 31 de ani, în 2016, în speranța că vor avea un „nepot cu care să se joace” în timpul pensionării.

Părinții mai spun că au plătit pentru o nuntă într-un hotel de cinci stele, o mașină de lux în valoare de 80.000 de dolari și o lună de miere în străinătate.

„Fiul meu este căsătorit de șase ani, dar încă nu plănuiesc un copil”, a spus Prasad. „Măcar dacă avem un nepot cu care să petrecem timpul, durerea noastră va deveni suportabilă”, a mai adăugat acesta.

Petiția cuplului, depusă în Haridwar, este de așteptat să fie audiată de o instanță pe 17 mai. Fiul lor și soția lui nu au comentat public acest caz.

Haridwar, Uttarakhand | Parents move court against son&daughter-in-law, demand grandchildren/Rs 5 cr compensation. They were wedded in 2016 in hopes of having grandchildren. We didn’t care about gender, just wanted a grandchild: SR Prasad, Father pic.twitter.com/mVhk024RG3

— ANI UP/Uttarakhand (@ANINewsUP) May 11, 2022

Libertatea