Simion, în Parlament: „Unde s-a ascuns Florin Cîțu?”. AUR invită parlamentarii PNL să se alăture opoziției la „dictatura lui Iohannis”

Simion, în Parlament: „Unde s-a ascuns Florin Cîțu?”. AUR invită parlamentarii PNL să se alăture opoziției la „dictatura lui Iohannis”

Co-președintele AUR, George Simion, a ironizat, în discursul din plenul Parlamentului, absența de la dezbateri a liderului liberal Florin Cîțu și a invitat parlamentarii PNL să se alăture opoziției la președintele Klaus Iohannis.

„Nu l-am văzut pe președintele Senatului, domnul Florin Cîțu, unde s-a ascuns? Unde s-a ascuns Florin Cîțu? Poate intră în depresie. Îi este frică, este jenat, unde a plecat micuțul? Probabil este cu domnul Iohannis”, și-a început George Simion discursul din plenul Parlamentului.

El a lansat o invitație pentru „parlamentarii adevărați național-liberali” de a se alătura AUR în „pentru că va urma o opoziție la dictatura lui Klaus Iohannis”.

„Vă așteptăm alături de noi într-o opoziție curată până în februarie-martie, după care să facem ce ne cer românii suspendarea și demiterea lui Klaus Iohannis și alegeri anticipate”, a încheiat liderul AUR.

LIVETEXT: Generalul Ciucă devine azi premier. „Un moment mult așteptat”, a spus el în primul discurs. Ciolacu, atacuri la adresa noilor colegi de coaliție

Parlamentul este așteptat joi să acorde votul de învestitură guvernului condus de Nicolae Ciucă format în urma coaliției dintre PSD-PNL-UDMR. După circa două săptămâni de negocieri, PSD și PNL au ajuns la un acord pentru a forma un guvern care va fi condus prin rotație, întâi de PNL, apoi de PSD din 21 mai 2023.

PSD, PNL și UDMR au împreună 303 voturi, mult peste cele 234 necesare pentru învestire. În plus, coaliția de guvernare se așteaptă să beneficieze și de cele 18 voturi ale deputaților din grupul minoritățile naționale.

Libertatea