Simona Halep s-a calificat în șaisprezecimile de finală la US Open

Simona Halep s-a calificat în șaisprezecimile de finală la US Open

Simona Halep, locul 13 WTA, a trecut de kazaha Elena Rybakina, locul 20 WTA, scor 7-6(11), 4-6, 6-3 și s-a calificat în șaisprezecimile de finală ale turneului de la US Open, transmite Gazeta Sporturilor.

Simona Halep a început ezitant meciul, cedând primele trei game-uri, sub forța loviturilor de forehand ale adversarei, apoi a revenit, pas cu pas, impunându-și stilul, arată sursa citată.

În decisiv, Halep a avut o singură sincopă, chiar în game-ul inaugural. Jocul ei a fost apoi perfect. A deschis ideal unghiurile și a profitat de problemele de deplasare ale jucătoarei din Kazahstan. Rybakina a încercat să scurteze punctele și să aibă o poziție dominantă, în centrul terenului, dar reacțiile Simonei au fost impecabile.

„Simona a rezistat psihic extraordinar în primul set. Nu ştiu cât or să o ţină picioarele, dar capul o ţine pe Simona. Are o forţă liniştită. Vrea să joace tenis la nivel înalt”, a comentat Cristian Tudor Popescu, la Digi24, victoria Simonei Halep la US Open.

Pentru calificarea în șaisprezecimile de finală, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 265.000 de dolari. Elena Rybakina va obține la rândul ei o sumă importantă, 180.000 de euro.

În șaisprezecimile de finală, Halep va juca împotriva ucrainencei Elina Svitolina (5 WTA) sau a rusoaicei Daria Kasaktina (27 WTA).

Libertatea