Singapore, în stare de șoc, după ce un elev de 13 ani a fost ucis cu toporul la școală de un coleg

Singapore, în stare de șoc, după ce un elev de 13 ani a fost ucis cu toporul la școală de un coleg

Caz șocant într-un liceu din Singapore. Un adolescent de 16 ani a fost arestat luni de polițiști, sub suspiciunea că a ucis cu un topor în baia școlii pe unul dintre colegii săi, în vârstă de 13 ani. Potrivit BBC, crima a lăsat fără cuvinte întreaga țară asiatică.

Polițiștii au fost chemaţi luni la River Valley High School, un prestigios liceu din Singapore, unde învăţau cei doi copii. Autoritățile au găsit cadavrul băiatului de 13 ani într-una dintre băile şcolii, iar lângă el era un topor.

Investigațiile preliminare făcute de poliţiştii au constatat că cei doi tineri nu se cunoşteau între ei.

Incidentul este cu atât mai şocant pentru locuitorii din Singapore cu cât violenţa în şcoli este extrem de rară, iar ţara are cea mai scăzută rată a infracționalității din lume.

După sesizarea crimei, cursurile au fost suspendate, iar elevii au fost ținuți în sălile de clasă și au trimis mesaje prietenilor şi familiilor. Unii dintre ei au povestit că au văzut o persoană înarmată cu un topor plimbându-se pe holurile şcolii.

După ce poliţiştii l-au reţinut pe suspectul principal, elevii au putut părăsi incinta liceului.

Acuzatul riscă închisoare pe viață

Tânărul în vârstă de 16 ani a fost dus marți la audieri și pus sub acuzare pentru crimă, infracțiune care în Singapore este pedepsită cu moartea.

Cu toate acestea, pentru că încă nu este major, tânărul va primi cel mai probabil închisoare pe viaţă.

Procurorii au transmis judecătorilor că doresc arestarea preventivă a adolescentului pentru a putea fi evaluat psihiatric. Acesta a fost anterior internat într-un spital de psihiatrie după ce în 2019 a încercat să se sinucidă.

Ministrul afacerilor interne din Singapore, K Shanmugam, a declarat ulterior că investigaţiile au indicat că adolescentul a cumpărat online toporul.

”Cu toţii jelim alături de părinţii băiatului ucis. Este dificil să descriem cât de dureros le este lor în acest moment”, a transmis ministrul.

La rândul său, ministrul educaţiei a declarat că ministerul său colaborează cu poliția poliţia în realizarea anchetei. El a transmis elevilor că va fi mereu alături de ei pentru a se simţi în siguranţă.

„Nu sunteți niciodată singuri și vom fi întotdeauna gata să vă ajutăm”, a transmis ministerul educației din Singapore.

Libertatea