Sky Pool, piscina unicat construită la 35 de metri înălțime, a fost deschisă iubitorilor de înot

Sky Pool, piscina unicat construită la 35 de metri înălțime, a fost deschisă iubitorilor de înot

Prima piscină din lume suspendată la peste 30 de metri înălțime a fost deschisă publicului marți, la Londra, relatează BBC News. Denumită Sky Pool, piscina a fost construită între doi zgârie-nori și pare că plutește între blocurile pe care le unește.

Amatorii de senzații tari cărora le place înotul au acum locul perfect la Londra – Sky Pool. Considerată cel mai exclusivist loc unde poți înota, piscina a fost construită în sudul capitalei britanice la o înălțime de 35 de metri, între două blocuri de lux de lângă ambasada Statelor Unite.

Lungă de 25 de metri, piscina unicat a fost construită din sticlă groasă de 20 de centimetri și umplută cu 375 de tone de apă. Specialiștii care au proiectat-o spun că înotătorii se pot simți ca și când plutesc deasupra orașului.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Swimmers enjoy warm weather in London at the Sky Pool which is believed to be the worlds first transparent pool built between two skyscrapers<br> <a href="https://t.co/mtRX8qvt0a">https://t.co/mtRX8qvt0a</a> <a href="https://t.co/2skTGK9Jp7">pic.twitter.com/2skTGK9Jp7</a></p>— BBC News (UK) (@BBCNews) <a href="https://twitter.com/BBCNews/status/1399678383727034369?ref_src=twsrc%5Etfw">June 1, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

„Poți admira orașul în timp ce înoți. E ca și cum ai zbura deasupra lui”, a declarat Brian Eckersley, unul dintre inginerii care au creat piscina spectaculoasă.

Cele două clădiri care sunt acum legate de Sky Pool au și un spațiu comercial, birouri, precum și baruri, restaurante și grădini. Iar prețul unui apartament depășește 1,4 milioane de dolari. Rezidenții de lux au acces la piscină non-stop și beneficiază și de un salon de spa.

Foto: Huffpost/Twitter, Video: BBC News (UK)/Twitter

Libertatea