Șoferul unui TIR din România, accident cu 3 morți și 13 răniți, pe o autostradă din Ungaria

Șoferul unui TIR din România, accident cu 3 morți și 13 răniți, pe o autostradă din Ungaria

Poliția Maghiară a anunțat luni că accidentul cu trei morți și 13 răniți de vineri a fost provocart de un camon înmatriculat în România. TIR-ul a lovit un microbuz din care pasagerii au fost aruncați pe șosea, scrie portalul regional de știri Szoljon.

Accidentul a avut loc vineri în jurul orei 12:40 de minute la Km 92 al autostrăzii M4, la periferia orașului Szolnok. Un camion înmatriculat în România și un microbuz s-au ciocnit. Trei persoane au murit la locul accidentului.

Alți 13 oameni au fost răniți, doi dintre ei, șoferul TIR-ului și un pasager din cabină, probabil colegul de echipaj, fiind în stare gravă, viețile fiindu-le puse în pericol. Trei oameni au rămas încarcerați în microbuz și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a fi salvați.

În microbuz erau paisprezece angajați ai unei cunoscute companii de curierat. Mai mulți dintre ei au zburat efectiv din vehicul. După impact, camionul românesc s-a prăbușit aproape douăzeci de metri de pe autostradă.

Poliția a descoperit și cauza accidentului. Camionul a intrat într-o groapă adâncă, aflându-se pe prima bandă, i a fost proiectat în microbuzul care circula pe banda a doua.

Foto: Donka Ferenc / police.hu

Libertatea